Quantcast

„Swedbank“ vadovas: skaidri banko veikla turi tam tikrus apribojimus

Naujasis pinigų plovimo skandalo krečiamo „Swedbank“ vadovas Jensas Henrikssonas tvirtina esąs už skaidrumą, kitaip nei jo pirmtakė Birgitte Bonnesen, klaidinusi visuomenę apie galimo pinigų plovimo mastą banke.

Visgi, pabrėžia seniausio Švedijos banko vadovas, „Swedbank“ svarbiausia – klientų privatumas, rašo „Bloomberg“.

J. Henrikssono teigimu, skaidri banko veikla yra jo tikslas, tačiau „su tam tikrais apribojimais“.

„Situacija yra tokia, kad „Swedbank“ veikia keliose jurisdikcijose, kuriose galioja labai griežtos taisyklės dėl to, ką galima sakyti ir ko – ne“, – interviu „Bloomberg“ sakė ketvirtadienį „Swedbank“ prezidentu ir vykdomuoju direktoriumi paskirtas J. Henrikssonas.

Jis pripažino, kad šie skaidrumą ribojantys veiksniai gali kai ką suerzinti, tačiau J. Henrikssonas sakė suprantąs tokią žmonių reakciją.

„Tuo pačiu metu, kaip bankas, mes turime unikalią prieigą prie pačių privačiausių žmonių finansinių reikalų. Klientai ir įmonės turi mumis pasitikėti, kad mes to neatskleisime. Galiu pasakyti tik tiek – darysiu viską, ką galiu, kad mes būtume kuo skaidresni“, – tvirtino „Swedbank“ vadovas.

Pasak jo, „Swedbank“ vadovo veikla susideda iš dviejų dalykų – sklandžios kasdienės bankininkystės užtikrinimo ir bendradarbiavimo su investuotojais.

„Iš esmės tai yra dviejų dalykų darymas vienu metu. Kasdienis darbas su klientu, inovacijos, lankstumas ir bendradarbiavimas su partneriais. „Swedbank“ reputacija nukentėjo dėl to, kas nutiko. Vis dėlto manau, kad kartais reikia atskirti „Swedbank“ įvaizdį ir „Swedbank“ kasdieniame gyvenime“, – sakė J. Henrikssonas.

Naujausiais žiniasklaidos duomenimis, kuriuos kovą paskelbė Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT, 2010-2016 m. „Swedbank“ Estijos padalinyje kasmet galėjo būti atliekama iki 20 mlrd. eurų vertės aukštos rizikos bankinių operacijų. Didžiąją dalį šių operacijų atliko nerezidentai banko klientai, daugiausia iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
ir iprastai atpirkymo oziai tie patys kurie /puola/ ir atspekit kas?,,,,,, R.u.s.a.i.......?....

Tataigi

Tataigi portretas
Banką rado!:)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių