Quantcast

Šveicarijoje nuo kovo 1-osios atidaromos parduotuvės ir muziejai

Šveicarija trečiadienį paskelbė, kad nuo kovo 1 d. šalyje atidaromos parduotuvės, muziejai ir zoologijos sodai. Tai pirmas šalies žingsnis „socialinio ir ekonominio gyvenimo laipsniško normalizavimo“ link.

Šveicarijos vyriausybė paskelbė, kad galės atsidaryti visos šiuo metu uždarytos parduotuvės, muziejai, bibliotekų skaityklos, sporto ir laisvalaikio gryname ore centrai, zoologijos bei botanikos sodai.

Taip pat bus leidžiami šeimos ir draugų renginiai lauke bei sporto, kultūros veiklos. Tokiuose renginiuose galės dalyvauti iki 15 žmonių.

„Atsargiu atsidarymu federalinė taryba siekia laipsniškai pereiti prie normalaus socialinio ir ekonominio gyvenimo, nors situacija vis dar yra rizikinga dėl labai užkrečiamo naujų atmainų koronaviruso“, – teigiama vyriausybės pranešime.

„Pradinės fazės metu, nuo kovo 1 d., švelninamos priemonės, susijusios su tomis veiklomis, kuriomis užsiimdami žmonės gali dėvėti kaukes ir išlaikyti atitinkamą atstumą, taip pat numatomi nedidelių žmonių grupių arba lauke vykstantys susibūrimai“, – pranešė vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių