Quantcast

Švedijos socialdemokratai siūlo finansų ministrę kaip S. Lofveno įpėdinę

Švedijos valdančioji Socialdemokratų partija trečiadienį pranešė, kad siūlo dabartinę finansų ministrę Magdaleną Andersson (Magdaleną Anderson) pakeisti partijos vadovą po Stefano Lofveno (Stefano Lioveno) atsistatydinimo, o tai reiškia, kad ji gali tapti rimčiausia pretendente tapti pirmąja Švedijos ministre pirmininke moterimi.

Rugpjūčio pabaigoje S. Lofvenas paskelbė, kad lapkritį vyksiančiame partijos suvažiavime pasitrauks iš partijos lyderio pareigų.

Jis taip pat sakė paliksiantis premjero postą po neramios vasaros, kai buvo nuverstas per istorinį balsavimą dėl nepasitikėjimo, o po kelių savaičių vėl sugrąžintas vadovauti vyriausybei.

Antradienį Socialdemokratų partijos nominacijų komitetas paskelbė, kad visi partijos regioniniai poskyriai pasirinko M. Andersson kaip naują partijos lyderę.

„Žinoma, kad tai man – didelė garbė“, – sakė M. Andersson per spaudos konferenciją, priimdama nominaciją.

„Magdalena yra žmogus, kuris viską vadina taip, kaip yra, ir daro viską, kas būtina“, – žurnalistams sakė nominacijų komiteto vadovė Elvy Soderstrom (Elvi Soderstriom).

Nors nuo 2014 metų finansų ministre dirbančios M. Andersson kandidatūrą dar turi patvirtinti partijos suvažiavimas, vyksiantis lapkričio 3–7 dienomis, kol kas ji yra vienintelė kandidatė vadovauti partijai.

Tuomet parlamentui reikės ją patvirtinti ministre pirmininke, o tai nebus lengva, atsižvelgiant į jos pirmtako duobėtą kelią.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių