Quantcast

Švedijos premjeras pripažįsta, kad šalis neįvertino antrosios COVID-19 bangos masto

Karantino per pirmąją koronaviruso pandemijos bangą neįsivedusioje Švedijoje sveikatos apsaugos pareigūnai netinkamai įvertino COVID-19 infekcijos plitimo atsinaujinimo potencialą, antradienį pareiškė ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas.

„Manau, kad dauguma šios profesijos žmonių nepastebėjo tokios bangos priešais save, jie kalbėjo apie skirtingus židinius“, – laikraščiui „Aftenposten“ sakė premjeras.

Socialdemokratų ir Žaliųjų partijų koalicijai vadovaujantis S. Lofvenas tokius komentarus išsakė šalies tvarkymąsi su pandemija nagrinėjančiai komisijai ruošiantis paskelbti savo preliminarias išvadas.

Vasarą kairiojo sparno Švedijos mažumos vyriausybė žadėjo suformuoti šią komisiją tik pasibaigus krizei, bet susidūrė su spaudimu žengti tokį žingsnį anksčiau.

Švedijos statistikos agentūra pirmadienį pranešė, kad šalyje lapkričio mėnesį iš viso užregistruotos 8 088 mirtys. Tai yra daugiausia mirčių šioje Skandinavijos šalyje nuo pirmųjų Ispaniškojo gripo, siautėjusio pasaulyje nuo 1918-ųjų iki 1920-ųjų, metų.

1918 metų lapkritį šalyje mirė 16 600 žmonių, pažymėjo Tomas Johanssonas  iš Švedijos statistikos agentūros.

Šiemet Švedijoje užregistruoti 320 098 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 7 514 su virusu susijusių mirties atvejų. Švedijos patvirtintas koronaviruso aukų skaičius yra didesnis nei kaimyninėse Norvegijoje, Suomijoje ar Danijoje.

Rudenį Švedijoje sparčiai gausėjo naujų COVID-19 atvejų, todėl šalies sveikatos apsaugos sistema tapo apkrauta. Infekcija greitai išplito tarp Švedijos medicinos darbuotojų, tad vyriausybei teko įvesti daugiau apribojimų, įskaitant draudimą prekiauti alkoholiu po 22 val. baruose ir restoranuose.

Švedija taip pat yra įvedusi lig šiol griežčiausius judėjimo suvaržymus, uždraudusi didesnius nei aštuonių žmonių susibūrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių