Quantcast

Švedijos pareigūnai: Stokholme koronaviruso epidemijos pikas, tikėtina, jau praėjo

  • Teksto dydis:

Švedijos sostinės Stokholmo regione koronaviruso epidemijos pikas galėjo būti pasiektas praėjusią savaitę, o dabar užsikrėtusiųjų skaičius gali pradėti mažėti, antradienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Visuomenės sveikatos agentūra parengė pranešimą, kuriame, remdamasi statistiniais modeliais, padarė išvadą, kad balandžio 15 dieną Stokholme ir jo apylinkėse koronavirusu buvo užsikrėtę 86 tūkst. iš maždaug 2 mln. rajono gyventojų.

Remiantis oficialiais duomenimis, Švedijoje nuo protrūkio pradžios visoje šalyje užregistruoti 15 322 užsikrėtimo atvejai, įskaitant 6 200 atvejus Stokholmo regione.

Tyrėjai pasitelkė modeliavimą, pagrįstą praneštais atvejais ir atsitiktinai parinktų Stokholmo gyventojų tyrimu.

„Remiantis šiuo modeliu, pikas buvo pasiektas [praėjusią savaitę], todėl galime tikėtis mažesnio užsikrėtimų skaičiaus per parą, tačiau tai nereiškia, kad infekcija yra sustabdyta“, – spaudos konferencijoje pažymėjo vyriausiojo epidemiologo pavaduotojas Andersas Wallenstenas (Andersas Volenstenas).

A. Wallenstenas pridūrė, kad modeliai taps tikslesni surinkus daugiau duomenų.

Švedija neįvedė specialių karantino priemonių, kokių ėmėsi kitos Europos šalys, o paragino gyventojus prisiimti atsakomybę ir laikytis oficialių rekomendacijų. 

Kalbant apie draudžiamąsias priemonės, buvo uždrausti daugiau nei 50 žmonių susibūrimai ir lankymai slaugos namuose.

Ši strategija sulaukė tam tikros kritikos, kadangi šalies mirtingumo rodikliai aplenkė kaimynines Skandinavijos šalis Suomiją, Daniją ir Norvegiją, kurios ėmėsi griežtesnių izoliavimo priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių