Quantcast

Švedijos pareigūnai: „Nord Stream“ nuotėkių vietos apžiūra rodo, kad įvyko sabotažas

  • Teksto dydis:

Dujotiekio „Nord Stream“, jungiančio Rusiją su Europa, nuotėkių vietos apžiūra sustiprino įtarimus, kad tai buvo sabotažo aktai, ketvirtadienį pranešė Švedijos pareigūnai.

„Galime daryti išvadą, kad Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje dujotiekyje „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ įvyko detonacija, dėl kurios buvo padaryta didelė žala dujotiekiams“, – sakoma prokuroro Matso Ljungqvisto (Matso Jungkvisto) pareiškime.

Prokuroras pridūrė, kad „nusikaltimo vietos apžiūra sustiprino įtarimus dėl sunkaus sabotažo akto“.

Pasak M. Ljungqvisto, „Nusikaltimo vietoje buvo surinkti įkalčiai ir dabar bus atliktas jų tyrimas“.

Prokuroras smulkesnės informacijos neatskleidė, motyvuodamas tyrimo konfidencialumu ir teigdamas, kad „klausimas yra labai opus“.

Visi keturi nuotėkiai, kurie buvo aptikti praėjusios savaitės pirmadienį, įvyko Baltijos jūroje prie Danijai priklausančios Bornholmo salos.

Du iš nuotėkių buvo aptikti Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, o kiti du – Danijos.

Pirmadienį Švedijos prokuratūra pranešė užtvėrusi zoną aplink nuotėkių vietą Švedijos zonoje, kad galėtų atlikti įvykio vietos apžiūrą. Apribojimai panaikinti pasibaigus patikrinimui.

Dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, jungiantys Rusiją su Vokietija, atsidūrė geopolitinės įtampos centre, Rusijai nutraukus dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, keršijant už Vakarų sankcijas po Maskvos invazijos į Ukrainą.

Nors dujotiekiai buvo neeksploatuojami, juose vis dar buvo dujų, iki kol buvo įvykdyti, kaip įtariama, sabotažo aktai.

Ir Vašingtonas, ir Maskva neigia atsakomybę dėl nuotėkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

briedis

briedis portretas
kai lam turbut idomu kad vasara netoli Svedijos krantu suduzo privatus lektuvas, kuriame skrido firmos staciusios Nordstrema savininkas su seima???!!!... turbut sutapimas... juroje...

DĖL TOKIŲ IŠVADŲ

DĖL TOKIŲ IŠVADŲ portretas
Nereikėjo daryti jokių tyrimų. Čia ir ežiukui aišku, kad įvykdytas teroro aktas. Kas jį įvykdė - irgi aišku tik...garsiai paskelbti draudžiama.

vaizdo

vaizdo portretas
irasas kur rusai pasiduoda ir lipa is tanketes, jau irodyta zelenskio filmukas:))), o rusai mylisi isvis kompiuterinis filmukas:-)))) Vovanas ir Lexsusas prankeriai , vel prigavo ukrainos feiku kurejos paziurekite ,kaip prisipazysta , kaip kure ake karo nusikaltimus:-)))))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių