Quantcast

Švedijoje migrantai turės mokytis švedų kalbos, kad gautų pašalpas

Švedijos vyriausybė perdavė svarstyti Įstatymų leidybos tarybai įstatymo projektą, kuriame numatoma, kad švedų kalbos mokymasis būtų privaloma valstybinių piniginių pašalpų skyrimo migrantams sąlyga.

Tai ketvirtadienį buvo pranešta per spaudos konferenciją.

„Kaip piniginės pašalpos gavimo sąlyga privalomas kalbos mokymasis padės gilinti kalbos žinias ir gerinti prielaidas integruotis ir įsijungti į darbo rinką“, - pareiškė žurnalistams Švedijos sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų ministrė Lena Hallengren.

Naujuoju įstatymu Švedijos valdžia tikisi pakelti švedų kalbos mokėjimo lygį, pirmiausia turėdama omenyje neseniai atvykusias moteris, kurių švedų kalbos žinios dažniausiai yra mažesnės negu vyrų.

„Mes norime didesniam migrančių skaičiui atverti tokį pat kelią į darbo rinką, kokiu švedės ėjo praėjusio amžiaus šeštajame, septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje“, - paaiškino švietimo ministrė Anna Ekström.

Pasiūlymas yra suderintas vyriausybinės koalicijos partijų. Tikimasi, kad įstatymas įsigalios nuo ateinančių metų balandžio 1 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
Vistiek jos nedirbs...Ju gyvenimo paskirtis auginti vaikus,priziureti namus,myleti vyra...Bereikalingos pastangos ir islaidos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių