Quantcast

Svarbus žingsnis: Damasko vyriausybė ir Sirijos sukilėliai apsikeitė belaisviais

Sirijos vyriausybė ir sukilėliai apsikeitė 29 belaisviais, ketvirtadienį pranešė vienas informuotas šaltinis.

„Pastarosiomis dienomis vyriausybė grąžino kovotojams 14 žmonių, o opozicija grąžino 15 belaisvių. Tai labai svarbus žingsnis – žmonės turi grįžti namo, pas šeimas“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis Kazachstano sostinėje Nur Sultane, kur ketvirtadienį prasidėjo vadinamųjų Astanos taikos derybų naujas ratas.

Rusijos remiamų derybų, per kurias mėginama rasti sprendinį nuo 2011 metų Siriją krečiančiam daugiaplaniui konfliktui, jau 13-ojo rato kuluaruose posėdžiauja ir darbo grupė dėl apsikeitimo belaisviais, įkaitais ir žuvusiųjų palaikais, taip pat dingusiųjų paieškų. Į šį posėdį pakviesti Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų komisaro biuro ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto atstovai.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija nurodė, kad per naujausią Astanos derybų susitikimą daugiausia dėmesio bus skirta padėčiai Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje ir šalies šiaurės rytuose. Derybų dalyviai taip pat aptars Sirijos konstitucinio komiteto įkūrimo ir darbo pradžios klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių