Quantcast

Svarbus Baltarusijos opozicijos veikėjas apkaltintas kyšininkavimu ir sukčiavimu

Baltarusijos pareigūnai antradienį pranešė, kad opozicijos politikas Viktaras Babaryka, kuris iki savo arešto planavo rugpjūčio rinkimuose varžytis su prezidentu Aliaksandru Lukašenka, buvo apkaltintas korupcija ir pinigų plovimu.

Baltarusijoje jau ketvirtą mėnesį vyksta istoriniai protestai prieš autoritariškojo 66 metų A. Lukašenkos perrinkimą šeštai kadencijai po kelių jo politinių oponentų įkalinimo.

Valstybės saugumo komiteto (KGB) „tyrimų direkcija užbaigė pradinį tyrimą dėl baudžiamosios bylos „Belgazprombank“ vadovams“, sakoma antradienį paskelbtame KGB pareiškime.

V. Babaryka, kuris prieš pasukdamas į politiką buvo banko „Belgazprombank“ vadovas, kaltinamas kyšių ėmimu ir „nusikalstamais būdais gautų lėšų plovimu“, sakoma pareiškime.

Taip pat baudžiamąja tvarka persekiojami keli kiti „Belgazprombank“ – Rusijos energijos milžinei „Gazprom“ priklausančio banko Baltarusijos padalinio – vadovai.

Pasak KGB, „visi atsakovai pripažino savo kaltę dėl nusikaltimų, kuriais yra kaltinami, išskyrus Viktarą Babaryką“.

57 metų V. Babaryka buvo areštuotas birželį, du mėnesiai iki prezidento rinkimų. Nuo to laiko jis yra sulaikytas.

Baltarusijos pareigūnai tvirtina, kad V. Babaryka išplovė daugiau kaip 60 mln. dolerių (50,6 mln. eurų).

Jo prezidentinės kampanijos vadovė Maryja Kalesnikava vėliau prisidėjo prie Sviatlanos Cichanouskajos – kito kalinamo A. Lukašenkos oponento žmonos – komandos. S. Cichanouskaja užėmė savo vyro vietą rinkimų kovoje ir greit tapo populiari.

Kelios dienos po rinkimų S. Cichanouskaja buvo priversta pasitraukti į Lietuvą, o M. Kalesnikava, kuri taip pat tapo svarbia opozicijos figūra, rugsėjį buvo areštuota už „kenkimą nacionaliniam saugumui“.

A. Lukašenkos oponentai tvirtina, kad tikroji rinkimų laimėtoja yra S. Cichanouskaja, ir toliau kiekvieną savaitgalį eina į sostinės Minsko gatves reikalauti prezidento atsistatydinimo.

A. Lukašenka, kurį tvirtai remia Maskva, atsisako atsistatydinti ir vietoje to siūlo konstitucijos reformą opozicijai nuraminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIKRAS PATRIOTAS NIEKADA NEIŠDUOS SAVO VALSTYBĖS

TIKRAS PATRIOTAS NIEKADA NEIŠDUOS SAVO VALSTYBĖS portretas
Tai - vienas prie vieno, Rusijos nusikaltėlio Navalno pasekėjas. Tik išdavikai ir kriminaliniai nusikaltėliai pasirenka būtent tokį kelią - padaryti savo šalyje perversmą ir tokiu keliu užgrobti valdžią. Toks "demokratinis" kelias remiamas Lietuvos valdžios, kuri, kaip ištikimi šuneliai seka banditinės Amerikos keliu...

Naobettaciau

Naobettaciau portretas
galime pasodinti neuzka kitokia nuomone turinti Paleckiuka.

Anonimas

Anonimas portretas
Masiuliui greit statysim paminklą. Jis nekaltas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių