Quantcast

Žiniasklaida: R. T. Erdogano palaikymas nesiekia 50 proc.

Suskaičiavus 89,2 proc. biuletenių po sekmadienį vykusių Turkijos prezidento rinkimų aiškėja, kad veikiausiai nugalėtojui išaiškinti prireiks antro balsavimo turo.

Pasak valstybinės naujienų agentūros „Anadolu“, dabartinis šalies lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) turi 49,94 proc. balsų, o jo varžovas Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus) – 44,3 procento.

Jei nė vienas kandidatas sekmadienį nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, nugalėtojas bus išrinktas gegužės 28 dieną vyksiančiame antrajame rinkimų ture.

Naujienų agentūrų duomenys rodo, kad trečiasis kandidatas, nacionalistas Sinanas Oganas (Sinanas Ohanas), surinko apie 5 proc.balsų.

K. Kilicdaroglu centro kairės, sekuliarios Respublikonų liaudies partijos (CHP) nariai anksčiau sekmadienį ginčijo „Anadolu“ skelbtus duomenis, teigdami, kad valstybinė agentūra yra šališka R. T. Erodgano naudai.

„Mes pirmaujame“, – tviteryje parašė 74 metų K. Kilicdaroglu, kuris yra šešių opozicinių partijų aljanso iškeltas kandidatas.

R. T. Erdogano Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) atstovas Omeras Celikas (Emeras Čelikas) savo ruožtu apkaltino opoziciją „bandymu nužudyti nacionalinę valią“ dėl jų teiginių, kad valstybinė naujienų agentūra iškraipo rezultatus. Opozicijos pareiškimus jis pavadino neatsakingais.

Prieš rinkimus viešosios nuomonės apklausos rodė, kad vis labiau autoritariniu tampantis R. T. Erdoganas nedaug atsilieka nuo savo varžovo. Atrodė, kad šie rinkimai bus sunkiausi Turkijos lyderiui per 20 jo valdymo metų.

Rinkimuose 69-erių R. T. Erdoganas gali gauti dar vieną penkerių metų kadenciją arba jį gali iš valdžios išstumti K. Kilicdaroglu, kuris rinkimų kampanijoje žadėjo grąžinti Turkiją į demokratiškesnį kelią ir atgaivinti nuo didelės infliacijos ir valiutos nuvertėjimo nukentėjusią ekonomiką.

Rinkėjai sekmadienį taip pat rinko 600 vietų Turkijos parlamentą. Jei laimės jo politinis aljansas, R. T. Erdoganas galės toliau valdyti be didelių apribojimų. Opozicija pažadėjo grąžinti Turkijos valdymo sistemą į parlamentinę demokratiją, jei laimės ir prezidento, ir parlamento rinkimus.

Balsavimo teisę turėjo daugiau kaip 64 mln. žmonių, įskaitant 3,4 mln. užsienyje gyvenančių rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
zydai viska darys kad jo neisrinktu /kazkas/ ir ZD gali sukelt pakartotynai pagal klymato neva /silteima/ kai is dangaus krenta ledai kone obuolio dydzio taip kad satanystai savo apeigomis prisisauke velnia su visom jo tehnologijom ne zmoniu labui .

Vėl

Vėl portretas
Išsirinks tą fiurerį ne be vatnikų pagelbos

skiep

skiep portretas
ka reiskia tas dvigubas vardu ir pavardziu rasymas,net skliaustuos?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių