Quantcast

Susiskaldęs JAV Senatas paskyrė J. Ratcliffe'ą nacionalinės žvalgybos direktoriumi

  • Teksto dydis:

Susiskaldęs JAV Senatas ketvirtadienį paskyrė Teksase išrinktą kongresmeną Johną Ratcliffe'ą (Džoną Ratklifą) naujuoju nacionalinės žvalgybos direktoriumi, nors šio respublikono kandidatūrai nepritarė demokratai, būgštaujantys, kad jis politizuos žvalgybos agentūrų darbą prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai.

Prieš J. Ratcliffe'o paskyrimą balsavo visi senatoriai iš Demokratų partijos – taigi, jis tapo pirmuoju partietišku balsavimu paskirtu nacionalinės žvalgybos direktoriumi nuo 2005 metų, kai buvo įkurtas šis postas. Jo kandidatūrai buvo pritarta 49 balsais prieš 44.

J. Ratcliffe'as pradės eiti savo naujas pareigas neramiais laikais, tvyrant įtampai tarp JAV ir jų varžovių – Rusijos, Irano, Šiaurės Korėjos ir Kinijos.

Per svarstymus Kongrese respublikonai gynė Teksaso politiką, garsėjantį kaip uolus D. Trumpo gynėjas. Tuo metu demokratai reiškė abejones, ar jis galėtų dirbti visiškai nepriklausomai.

Pats J. Ratcliffe'as stengėsi įtikinti įstatymų leidėjus nesąs D. Trumpo lojalistas ir tvirtino, kad partija nedarytų įtakos jo vadovavimui šalies žvalgybos agentūroms.

Jis pakeis nacionalinės žvalgybos direktoriaus pareigas laikinai einantį Richardą Grenellą (Ričardą Grenelą), taip pat laikomą valstybės vadovui artimu žmogumi. R. Grenellas prižiūrėjo žvalgybos bendruomenės pertvarkymą, sukėlusį susirūpinimą Kongrese.

Prezidentas, neslepiantis savo skeptiško požiūrio į žvalgybos bendruomenę, J. Ratcliffe'o kandidatūrą siūlė du kartus. Pirmąkart jis buvo siūlomas skirti nacionalinės žvalgybos direktoriumi pernai vasarą – netrukus po to, kai iš šio posto pasitraukė buvęs respublikonų senatorius Danas Coatsas (Denas Koutsas), kuris buvo nekart surėmęs ietis su D. Trumpu. Visgi tąsyk pats J. Ratcliffe'as atsiėmė savo kandidatūrą, respublikonams išreiškus abejonių dėl jo patirties ir kvalifikacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokdarių valstybė

Juokdarių valstybė portretas
JAV šunauja draskosi, vis nepriėda, nori naujo kraujo ir aukų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių