Quantcast

Susilpnėjo per Australijos šiaurės vakarus praslinkęs ciklonas

  • Teksto dydis:

Australijos šiaurės vakarinę dalį aptalžęs lėtai slenkantis ciklonas pirmadienį susilpnėjo.

Meteorologijos biuras informavo, kad ciklonas „Veronica“ pagal penkiabalę skalę nuo 3-iosios kategorijos audros susilpnėjo iki 2-osios kategorijos. Šalia audros centro stabilus vėjų greitis siekė 100 km per val., gūsiai – 140 km per valandą.    

Prognozuojama, kad ciklonas slinks toliau į vakarus nuo retai apgyvendinto Pilbaros regiono Australijos vakaruose pakrantės ir iki pirmadienio vakaro dar labiau nusilps. 

Savaitgalį Australijos pakrantei smogė du galingi ciklonai, tačiau pranešimų apie nukentėjusius žmones ar rimtą žalą statiniams negauta.  

Regione, labiausiai paveiktame ciklono „Veronica“, gyvena maždaug 60 tūkst. žmonių. Pilbaros kasybos regiono pakrantę „Veronica“ kirto sekmadienį. Teigiama, kad apskritai šis regionas yra pasiruošęs ciklonams, dažnai talžantiems jo pakrantę.

Šeštadienį 4-osios kategorijos ciklonas „Trevor“ smogė Šiaurės Teritorijos pakrantei, maždaug už 1 600 km į rytus nuo Pilbaros regiono.  

Judėdamas gilyn į sausumą sekmadienį „Trevor“ susilpnėjo iki žemesnės kategorijos atmosferos darinio. Iš Šiaurės Teritorijos pakrantės rajonų dėl ciklono evakuoti daugiau nei 2 tūkst. gyventojų jau ėmė grįžti į namus.  

Kai kuriuose Pilbaros regiono rajonuose dar neatšauktas pavojus dėl pragaištingų vėjų grėsmės, tačiau tai turėtų būti padaryta šiandien.  

Kai kuriuose regiono miestuose gauta pranešimų apie apgadintus namų stogus ir nulaužtus medžius. 

Australijos šiaurę dažnai talžo ciklonai, tačiau jie retai pareikalauja žmonių gyvybių. Visgi nedažnai pasitaiko, kad vienu metu atslinktų du tokie galingi ciklonai, kaip „Veronica“ ir „Trevor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių