Quantcast

Suomijos premjerė atsiprašė už prieštaringai vertinamą nuotrauką

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin (Sana Marin) antradienį atsiprašė už prieštaringai vertinamą nuotrauką, padarytą jos rezidencijoje, praėjus mažiau nei savaitei po to, kai 36 metų moteris sulaukė kritikos dėl vaizdo įrašo iš vieno privataus vakarėlio.

Suomijos žiniasklaidoje išplatintoje nuotraukoje matyti dvi besibučiuojančios moterys, pasikėlusios savo palaidines, o krūtis prisidengusios lentele su užrašu „Suomija“.

S. Marin antradienį patvirtino, kad ši nuotrauka buvo padaryta premjerės oficialioje rezidencijoje Kesarantoje po vieno muzikos festivalio liepos 8–10 dienomis.

„Manau, kad ši nuotrauka yra netinkama, atsiprašau už ją. Tokia nuotrauka neturėjo būti padaryta“, – žurnalistams Helsinkyje sakė S. Marin.

Anot S. Marin, tuo metu jos rezidencijoje buvo „draugų“, kurie ten „leido vakarą“ ir „ėjo į sauną“.

Pirmą kartą ši nuotrauka pasirodė platformoje „TikTok“. Ją paskelbė viena iš nuotraukoje įamžintų moterų – buvusi konkurso „Mis Suomija“ dalyvė ir socialinių tinklų nuomonės formuotoja.

Antradienį didžiausiame Šiaurės šalių laikraštyje „Helsingin Sanomat“ pasirodžiusiame vedamajame straipsnyje sakoma, kad S. Marin neatrodo „valdanti padėtį“. Jame taip pat perspėjama, kad viešojoje erdvėje gali pasirodyti daugiau nuotraukų ir vaizdo įrašų iš jos asmeninio gyvenimo.

Praėjusią savaitę S. Marin pateko pasaulio laikraščių antraštes dėl paviešinto vaizdo įrašo, kuriame matyti, kaip ji šoka ir linksminasi su grupe draugų ir įžymybių.

Kai kas vaizdo įraše girdimuose komentaruose išgirdo užuominą į narkotikus. Šis įrašas sulaukė daug diskusijų socialiniuose tinkluose, bet premjerė kaltinimus dėl įtariamo narkotikų vartojimo griežtai paneigė.

Penktadienį premjerė atliko narkotikų testą, kad „išsklaidytų įtarimus“. Jo rezultatas buvo neigiamas.

Paimtas S. Marin šlapimo mėginys buvo tiriamas ieškant įvairių medžiagų – tokių kaip kokainas, amfetaminas, kanapės ir opiatai – pėdsakų, naujienų agentūrai AFP sakė premjerės patarėja Iida Vallin (Yda Valin).

„2022 metų rugpjūčio 19 dieną atlikus premjerės Sannos Marin narkotikų testą narkotikų nerasta“, – sakoma S. Marin biuro pareiškime ir priduriama, kad tyrimo rezultatus pasirašė gydytojas.

Kai kam užkliuvo ir S. Marin šokio stilius tame vakarėlyje, kuris neva nederėjo su premjerės užimamomis pareigomis, tačiau kiti gynė jos teisę džiaugtis privačiu vakarėliu su draugais.

Premjerę palaiko jos partija, o Socialdemokratų partijos parlamentinės frakcijos vadovas Antti Lindtmanas (Antis Lintmanas) pareiškė, kad „nemato jokių didelių problemų, susijusių su šokiais privačiame renginyje su draugais“.

S. Marin – kuri buvo paskirta premjere 2019-aisiais, būdama 34 metų, ir anksčiau yra sulaukusi kritikos dėl vakarėlių savo oficialioje rezidencijoje.

2021 metų gruodį premjerė sukėlė skandalą paaiškėjus, kad ji šoko iki ryto, nors žinojo, kad turėjo kontaktą su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na čia kad pasilinks.ino gal ir nieko,bet jei viskas bus per dažnai,tada tikrai trukdys eiti pareigas,be to alkoholis naikina pilkąsias ląsteles,metai kiti tokio gyvenimo ir mąstymas bus prislopintas tada ir pareigos eis šuniui ant uodegos

Darbuz

Darbuz portretas
As nesuprantu, ko ji negali pajudeti atsipalaiduoti ji grazi moteris o jus ka pavydit, tie kostiumuoti pi der ai tai suprantu ne su jeis dalyvavo nes jie daugiausiai ta koksa ir snlokscia

Anonimas

Anonimas portretas
Suomijos premjere pi.s.a.s.i kaip rujojanti kale.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių