Quantcast

Suomija panaikino dėl COVID-19 įvestą sostinės „blokadą“, bet kiti suvaržymai galios

Suomijos ministrė pirmininkė trečiadienį atšaukė draudimą įvažiuoti ir išvažiuoti iš Helsinkio, bet perspėjo, kad koronaviruso epidemija „dar nėra suvaldyta“ ir kad tebegalios kiti judėjimo suvaržymai.

Kovo 28 dieną vyriausybė uždarė kelius ir geležinkelius, vedančius į Ūsimos regioną, kuriame yra ir sostinė. Draudimas buvo taikomas visais, išskyrus būtiniausius atvejus, siekiant neleisti infekcijai išplisti į kitas šalies dalis.

Tačiau augantis užsikrėtimo atvejų skaičius už Helsinkio ribų reiškia, kad tokių suvaržymų nebeįmanoma pateisinti nepaprastosios padėties įstatymu, pareiškė premjerė Sanna Marin (Sana Marin).

„Kai kuriuose regionuose [ligos] plitimo lygis yra didesnis nei Ūsimoje“, – per spaudos konferenciją sakė S. Marin.

Tačiau ji paragino gyventojus ir toliau vengti kelionių, pabrėždama, kad „dabar nėra tinkamas laikas važiuoti į vasarnamį“.

Kiti apribojimai, tokie kaip mokyklų uždarymas vyresnio amžiaus vaikams ir draudimas rinktis daugiau nei 10 žmonių grupėms, galios ir toliau, pažymėjo vyriausybės vadovė ir pridūrė, jog šalis tebėra „viruso malonėje“.

Ekspertų grupė kitą savaitę informuos kabinetą apie pradinį padėties vertinimą. Jie išsakys nuomonę, kiek dar laiko turėtų būti taikomi apribojimai, taip part ar turėtų būti imtasi papildomų priemonių, tokių kaip reikalavimas dėvėti viešose vietose apsaugines kaukes.

Antradienį visuomenės sveikatos apsaugos agentūros THL vadovas paragino žmones išeinant į lauką dengti veidus, kad sumažėtų besimptomio užkrato perdavimo rizika.

Suomijos sveikatos apsaugos institucijos šią savaitę turėtų gauti pirmuosius atsitiktiniams visuomenės nariams atliktų antikūnų tyrimų rezultatus, kurie, kaip tikisi pareigūnai, parodys, kiek iš viso šalies gyventojų yra užsikrėtę.

Trečiadienį Suomijoje buvo užfiksuoti 64 mirties nuo koronaviruso atvejai ir 3 161 patvirtintas užsikrėtimo atvejis, nors šalyje atliekami tyrimai tik nedideliai daliai įtariamų infekuotųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių