Quantcast

Sulaikytas Kremliaus kritiko brolis O. Navalnas

Per reidus prieš įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno artimuosius ir bendražygius sulaikytas jo brolis. 37-erių Olegas Navalnas kol kas į areštinę uždarytas 48 valandoms, trečiadienio vakarą tviteryje pranešė A. Navalno darbuotojas Ivanas Ždanovas.

Sulaikymo priežastimi nurodomas dėl pandemijos galiojančių higienos reikalavimų nepaisymas, „Telegram“ kanale rašė A. Navalno komanda. Sulaikyti ir teisininkė Liubovė Sobol, artima A. Navalno bendražygė ir darbuotoja, bei vienas A. Navalno kovos su korupcija fondo darbuotojas.

Trečiadienį kaukėti uniformuoti asmenys atliko kratas A. Navalno šeimos ir jo darbuotojų privačiuose butuose ir biuruose. Čia taip pat kalbėta apie higienos reikalavimų pažeidimus. Be kita ko, krata atlikta šeimos bute Maskvoje, A. Navalno žmonos bute bei spaudos atstovės Kiros Jarmyš namuose. Opozicionieriaus komanda kritikavo, kad policininkai iš dalies jėga įsiveržė į butus, o advokatai pas kaltinamuosius nebuvo įleisti arba buvo įleisti per vėlai.

A. Navalno brolis jau 2014 metais buvo nuteistas ilga laisvės atėmimo bausme. A. Navalnas tada apkaltino valstybę Olegą paėmus įkaitu, kad padarytų spaudimą jam. Pastaroji kratų banga vyko likus dienai iki teismo sprendimo dėl 30 dienų arešto Kremliaus kritikui. A. Navalno advokatai siekia, kad jų ginamasis būtų paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To manau

To manau portretas
O tave vatniką pakarti už kiaušinių

Didele pagarba

Didele pagarba portretas
Navalnui didvyriui

Klp

Klp portretas
Putinas ir jo partija nusikalteliai. Greitai ateis laikas ir jie uz viska atsakys. Navalnas ir jo komanda didviriai. Pagarba jiems,kad kovoja uz laisva nuo Putino rezimo Rusija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių