Quantcast

Sukeltas karas agresorei kirto skaudžiai: rusai priversti pirkti pasenusį maistą

  • Teksto dydis:

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje šalies ekonomika susidūrė su precedento neturinčia tarptautinių sankcijų banga, dėl to staiga kilo kainos, praneša LNK.

Jei iš pradžių rusai durstydavo galą kaip įpratę anksčiau, dabar jiems tenka ieškoti vis naujų būdų, kaip išgyventi. Ypač rusų pensininkams.

„Man užtenka 12 tūkst. 500 rublių. Iš jų 8 tūkst. rublių atiduodu už komunalines paslaugas. Viskam užtenka. Žinoma, juokauju“, – kalbėjo gyventoja.

Eurais šios moters pensija – 164 eurai. Pasak jos, maisto kainos prekybos centruose jai tapo neįkandamos. „Anksčiau pirkdavome dešras ir mėsą, o dabar tam turime taupyti“, – pridūrė ji.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ant turgaus prekystalio matyti maisto produktai, su pasibaigusiu galiojimo terminu. Vaizdai buvo nufilmuoti prieš kelias dienas. O ant produktų nurodyta, kad jų galiojimas pasibaigęs dar sausį.

Kai noras kariauti didelis – gurmanais būti nebeišeina. Tad rusams tenka tenkintis ir pasenusiu maistu. „Žinoma, daržovės buvo labai pigios. Kai dirbau, mėsa buvo pigesnė, o dabar brangi. Mano senyvo amžiaus motina negali valgyti kiaulienos. Ji yra žalinga pagyvenusiems žmonėms, bet tiesiog nėra kito pasirinkimo. Negaliu rinktis tarp kiaulienos ir jautienos. Jautiena – labai brangi“, – kalbėjo kita Rusijos gyventoja.

Kai kurie prekeiviai tikina, kad kartais produktus tenka atiduoti ir veltui. „Daugiau tokį maistą perka senjorai, kurių pensijos – mažos. Jie neturi pinigų. Iš kur jų gaus? Vaisius jiems apskritai duodu nemokamai. Sakau: imkite ir valgykite“, – pasakojo turgaus prekeivis.

Rusijos pensijų fondų duomenimis, vidutinė pensija šalyje svyruoja apie 180 eurų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLNK turinysRusijapasenęs maistasturgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių