Quantcast

Sueco kanalą blokuojantis laivas gali būti patrauktas šeštadienį

Tikimasi, kad Sueco kanale įstrigęs ir jį užblokavęs milžiniškas konteinerinis laivas bus patrauktas šeštadienį, praneša AFP.

Laivas „Ever Given“, kurio ilgis – 400 metrų, antradienį įstrigo Sueco kanale jį užtverdamas, dėl ko sustojo laivyba į abi puses.

Laivas priklauso Japonijos įmonei „Shoei Kisen“. Jos prezidentas Yukito Higaki penktadienį spaudos konferencijos metu sakė, laivo varikliai ir kiti instrumentai nebuvo pažeisti. Bendrovė tikisi, kad laivas bus patrauktas šeštadienį.

Sueco kanalo tarnyba (SCA) paskelbė, kad, norint išjudinti laivą, reikės pašalinti apie 15 000–20 000 kubinių metrų smėlio ir purvo. Tikimasi, kad jį pavyks išplukdyti potvynio metu.

Dėl užblokuoto Sueco kanalo susidarė daugiau nei 200 laivų eilė abiejose jo pusėse, dėl to vėluoja naftos ir kitų produktų pristatymas.

Transporto bendrovėms tenka svarstyti laivų nukreipimą aplink Afriką. Dėl užblokuoto Sueco kanalo įstrigo kroviniai, verti apie 9,6 mlrd. JAV dolerių. Vakarų kryptimi kasdien plukdoma krovinių už maždaug 5,1 mlrd. JAV dolerių, o Rytų – už 4,5 mlrd. JAV dolerių.

Savo pagalbą nutempiant laivą pasiūlė Turkija ir JAV.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
greiciausia ! tai taippat ---politinis-ekonominis sabotazas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių