Quantcast

Streikuojanti prancūzų profesinė sąjunga nutraukė elektros tiekimą tūkstančiams namų

Streikuojantys Prancūzijos nacionalinių elektros tinklų operatorės darbuotojai antradienį nutraukė elektros tiekimą tūkstančiams kompanijų ir namų į pietus nuo Paryžiaus.

Tai naujausias iš tokių atjungimų protestuojant dėl planuojamos pensijų reformos. Šiais veiksmais siekiama sustiprinti pozicijas prieš vyriausybės numatytą oficialų pensijų reformos pristatymą šį penktadienį, sakė griežtai nusistačiusios profesinės sąjungos CGT energetikų padalinio generalinis sekretorius Sebastienas Menesplier (Sebastjanas Mansplijė).

Prancūzų pareigūnai smerkė elektros atjungimus, nuo gruodžio vidurio paveikusius tūkstančius namų visoje Prancūzijoje, ir perspėjo, kad tai gali sukelti pavojingų padarinių paprastiems piliečiams.

Elektros tinklų operatorė „Enedis“ antradienį paskelbė, kad apie elektros atjungimą pranešta maždaug 6 val. (7 val. Lietuvos laiku) ir kad jis paveikė kelis priemiesčius į pietus nuo sostinės, taip pat Orli oro uostą ir mažmenininkams bei restoranams svarbų didžiulį maisto bei produkcijos turgų Renžise.

Technikai elektros tiekimą galėjo atnaujinti po dviejų valandų. „Enedis“ nurodė, kad pateiks ieškinį dėl „piktavališkų veiksmų“.

„Prisiimame atsakomybę už atjungimus ir jų pasekmes, įskaitant bet kokius „Enedis“ vadovybės skundus“, – sakė S. Menesplier.

Jo profesinė sąjunga taip pat sako blokuojanti septynis iš 11 įrangos sandėlių, kuriais naudojasi „Enedis“ ir gamtinių dujų tinklų operatorė GRDF, todėl šios kompanijos negali išsiųsti priemonių į darbų vietas.

CGT taip pat perspėjo, kad siekdama priversti vyriausybę atsisakyti pensijų reformos gali pradėti riboti išeigą atominėse elektrinėse ir kituose objektuose.

Ši profesinė sąjunga buvo vadovaujanti jėga per didžiulį, gruodžio 5 dieną pradėtą transporto streiką, kuris sutrikdė traukinių eismą, Paryžiaus metropoliteno darbą ir milijonų keleivių planus.

Profesinės sąjungos protestuoja prieš planą sukurti vieną bendrą Prancūzijos pensijų sistemą, kuri panaikintų dešimtis specialių schemų, numatančių ankstesnį išėjimą į pensiją ir kitas privilegijas virtinei darbuotojų, daugiausia viešajame sektoriuje.

Nuosaikios profesinės sąjungos sutiko su planu vyriausybei atsisakius pasiūlymo nuo 62 iki 64 metų padidinti amžių, nuo kurio įgyjama teisė į visą pensiją.

Situacija reikšmingai pagerėjo pirmadienį, streikuojantiems metropoliteno darbuotojams, kurie negavo atlyginimų, nubalsavus stabdyti streiką.

Tačiau CGT perspėjo, kad ginčas dar „toli gražu nesibaigė“.

Kita demonstracijų diena planuojama penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vila

Vila portretas
Man idomu, kiek Macronas ilgai kentes? Cia juk sabotazas! Manau,kad per daug demokratijos nesveika, nes streikuotojai pasijunta dievais ir kenkia visiems likusiems gyventojams. Manau,kad Macronas turetu toki elgiasi pavadinti tikru vardu ir imtis tikrai rimtu priemoniu, o tai Prancuzijoje absoliutus bardakas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių