Quantcast

Streikuojant atliekų surinkėjams, Paryžiaus gatvėse jau susikaupė 10 tūkst. tonų šiukšlių

  • Teksto dydis:

Streikuojant atliekų surinkėjams, Paryžiaus gatvėse jau susikaupė 10 tūkst. tonų šiukšlių, penktadienį pranešė miesto valdžia.

Naujasis įvertis, kuris yra gerokai didesnis už anksčiau šią savaitę nurodytus 7,6 tūkst. tonų, buvo paskelbtas po to, kai vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) pareiškė, jog streikuojantieji verčiami grįžti į darbą, valdžiai pasinaudojus specialiaisiais įgaliojimais, kuriais siekiama apsaugoti būtinųjų paslaugų teikimą.

„Nuo šiandien, nuo šio ryto, galioja privalomojo viešosios paslaugos teikimo tvarka ir šiukšliadėžės tuštinamos“, – pareiškė jis radijui RTL.

Tačiau Paryžiaus merės socialistės Anne Hidalgo (An Hidalgo) – G. Darmanino ir prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) oponentės – patarėjas tai paneigė ir pareiškė, kad „kalbant apie viešąjį sektorių, [gatvėse nepasirodė] jokių sunkvežimių“.

Miesto komunalinių atliekų surinkėjai streiką ir miesto atliekų deginimo įrenginių blokadą pradėjo prieš 12 dienų. Jie protestuoja prieš E. Macrono pensijų reformą, dėl kurios jiems teks dirbti iki 59-ių metų, vietoj dabartinių 57-erių.

Protestuojantys komunalinių atliekų surinkėjai garantuoja atliekų surinkimą maždaug pusėje iš 20 sostinės rajonų, o likusiuose rajonuose atliekų surinkimu rūpinasi privačios bendrovės, kurios tęsia darbą ir net sudaro sutartis vežti atliekas iš gatvių kai kuriuose iš labiausiai nukentėjusių rajonų.

Tuo tarpu Delphine Burkli (Delfin Biurkli), 9-ojo rajono merė, penktadienį pasiūlė „gatvių valymui nuo šiukšlių pasitelkti kariuomenę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maladec

Maladec portretas
Varliagyviai, tak derzat kad macronui nebutu kada skambint putleriui

ogi

ogi portretas
frankai 1 panaikino monarhija ir jais turi pasekt visi tik be macarono si palikyme italams sie irgi be monarhijos bet makaronai ju nac valgis tai su malonumu ir sio /produkto/ neatsisakys ???????///////

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar tas siuksles reikia padegti. Bus ekonomiska ir higieniska - visi parazitai sudegs.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių