Quantcast

Stebėtojai: vietos valdžios rinkimai Ukrainoje buvo skaidrūs

Tarptautiniai stebėtojai pirmadienį teigė, kad Ukrainos vietos valdžios rinkimai, kuriuose nesėkmę patyrė prezidento Volodymyro Zelenskio partija, buvo „gerai organizuoti ir skaidrūs“.

Sekmadienį 40 mln. gyventojų turinčios valstybės gyventojai balsavo dėl mero postų, miesto tarybų ir kitų vietos valdžios institucijų. Balsavimas nebuvo rengiamas Rusijos aneksuotame Krymo regione ir konflikto apimtose Rytų Ukrainos vietovėse.

„Ribotame aplankytų rinkimų apylinkių skaičiuje balsavimo procesas buvo iš esmės ramus, gerai organizuotas ir skaidrus“, – pranešime sakė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO).

66 šalyje veikę organizacijos stebėtojai teigė, kad „partiniai stebėtojai keliskart kišosi ar dalyvavo (balsų) skaičiavimo procese“.

Rinkimų rezultatai parodė, kad devyniuose didžiuosiuose miestuose ir regioniniuose centruose meru neišrinktas nė vienas V. Zelenskio partijai „Liaudies tarnas“ priklausantis kandidatas, net ir paties prezidento gimtajame mieste.

Šie rinkimai buvo laikomi išbandymu buvusiam komikui V. Zelenskiui, kurio reitingai pamažu smunka nuo pernai iškovotos triuškinamos pergalės prezidento rinkimuose.

„Kandidatai galėjo laisvai rengti rinkimų kampanijas, tačiau nerimą kėlė piktnaudžiavimo valstybės ištekliais ir tarnyba atvejai bei plačiai paplitę balsų pirkimo įtarimai ir esami rinkimų įstatymų trūkumai“, – priduriama ESBO pranešime.

Tai buvo pirmieji rinkimai Ukrainoje nuo koronaviruso pandemijos pradžios. Rinkimų apylinkėse buvo įkurtos dezinfekcinio skysčio stotelės, rinkimų pareigūnai dėvėjo apsaugines kaukes ir pirštines.

Dabartinis Kijevo meras, buvęs bokso čempionas Vitalijus Kličko perrinktas antrajai kadencijai, jis, pirminiais duomenimis, surinko per 45 proc. balsų.

Šalies rinkimų komisijos teigimu, galutiniai rinkimų rezultatai išaiškės po 3–5 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha, skaidrūs rinkimai Ukrainoje.....kokia primityvi ta Vakarų propaganda....

rinkimai skaidrus buna

rinkimai  skaidrus  buna  portretas
isimtinai tik pas pederastus ir vagis

taip taip ..rinkimai SKAIDRUS gali but

taip taip  ..rinkimai SKAIDRUS gali but portretas
tik amerikoj ukrainoj ir lietuvoj.......visur kitur jie neskaidrus ypac baltarusijoj-reikia jiems sankcijas pritaikyt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių