Quantcast

Stambulo mero rinkimuose E. Imamoglu įveikė T. Erdogano partijos remiamą kandidatą

  • Teksto dydis:

Turkijos opozicija sudavė prezidentui Tayyipui Erdoganui stiprų smūgį, laimėdama iš naujo organizuotuose Stambulo mero rinkimuose, pranešė „Reuters“.


Vadovaujanti AKP prarado Stambulo kontrolę, rezultatai sužlugdė nenugalimo T. Erdogano įvaizdį ir parodė, kad rinkėjai nėra visiškai patenkinti prezidento sprendimais.

Pasak valstybinės „Anadolu“ naujienų agentūros, Ekremas Imamoglu iš Liaudies respublikonų partijos užsitikrino 54,21 proc. dalyvavusiųjų balsų. Tai daug didesnis skaičius, nei jam pavyko surinkti, kai laimėjo pirmuosius rinkimus prieš tris mėnesius.
 
Pirmųjų rinkimų rezultatai buvo anuliuoti po T. Erdogano AKP partiją palaikančiųjų protesto. Partija teigė, kad buvo labai daug balsavimo tvarkos pažeidimų. Sprendimas pirmųjų rinkimų rezultatą anuliuoti ir surengti naujus rinkimus buvo kritikuojamas Vakarų šalių, taip pat sukėlė partijos oponentų pasipiktinimą ir kalbas, kad Turkijos demokratijai kilo grėsmė.
 
Sekmadienį dešimtys tūkstančių E. Imamoglu rėmėjų išėję į Stambulo gatves šventė pergalę. Buvęs verslininkas E. Imamoglu T. Erdogano parinktą kandidatą sutriuškino bene 800 000 balsų.
„Šiandien šiame mieste turime tvirtą demokratinę santvarką. Ačiū, Stambuleׅ“, – rėmėjams sakė E. Imamoglu. Minia rodė širdį vaizduojančius gestus – atspindinčius laimėtojo rinkimų kampanijos ženklus.
 
 
 
 
 
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių