Quantcast

Sprendimą, kada atnaujinti ekonomikos veikimą, D. Trumpas vadina sunkiausiu gyvenime

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pripažino, jog sprendimas, kada atnaujinti dėl koronaviruso pandemijos uždarytos JAV ekonomikos veikimą, bus sunkiausias jo gyvenime.

„Man teks priimti sprendimą ir tegaliu melstis, kad tas sprendimas būtų teisingas. Tačiau galiu drąsiai pareikšti, jog tai svarbiausias iš sprendimų, kuriuos man kada nors buvo tekę priimti“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

D. Trumpas, kuris per lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus žada kovoti dėl antros kadencijos, nori, kad ekonomika po kelių savaičių griežtų priemonių, dėl kurių įmonės nutraukė darbą, o milijonai žmonių neteko darbo, vėl pradėtų veikti.

Tačiau jam taip pat reikia atsižvelgti į įspėjimus, jog tuo atveju, jeigu apribojimai bus panaikinti per anksti, kils grėsmė žmonių gyvybei, nes viruso plitimas nebus pažabotas.

„Turiu priimti svarbiausią sprendimą savo gyvenime“, – pareiškė JAV prezidentas.

Dabartinės federalinės gairės dėl socialinio atstumo laikymosi baigs galioti mėnesio pabaigoje ir vis daugėja manančiųjų, jog D. Trumpas amerikiečiams pareikš, kad jie nuo gegužės gali pradėti atnaujinti įprastą veiklą – bent kai kuriose šalies dalyse.

Jo sprendimas bus iš dalies pagrįstas medicininiais duomenimis, tačiau didelę įtaką jam taip pat padarys politiniai sumetimai ir verslo bendruomenės, kuriai griežti apribojimai sudavė skaudų smūgį, patarimai.

JAV prezidentas taip pat pareiškė, jog didžiuojasi tuo, kaip šalies piliečiai laikosi rekomendacijų dėl socialinio atstumo laikymosi.

„Tačiau reikia atminti, jog saviizoliacija namuose taip pat žudo. Tiesiog ji tai daro kitaip“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEGUL NEGRAI EINA DIRBT, JOMAJO

TEGUL NEGRAI EINA DIRBT, JOMAJO portretas
...

R

R portretas
Trampas nenorėjo mažinti globalinio šiluminio efekto, čia jam" dievo pirštas"..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių