Quantcast

Šokoladukų „Snickers“ gamintoja atsiprašė, kad pavadino Taivaną šalimi

Amerikiečių saldumynų gamybos milžinė „Mars Wrigley“ atsiprašė, kad vienoje šokoladukų „Snickers“ reklamoje pavadino Taivaną šalimi, ir pareiškė „gerbia Kinijos nacionalinį suverenitetą“.

Žemyninės Kinijos interneto vartotojai socialiniuose tinkluose dalijosi skanėsto su žemės riešutais reklama, kurioje pasirodė populiari Pietų Korėjos vaikinų popmuzikos grupė BTS, ir liejo įtūžį. Bet kokios užuominos, jog autonominė demokratinė sala yra nepriklausoma valstybė, Kinijoje yra griežtas tabu.

„Mums žinoma apie pranešimus dėl su „Snickers“ susijusių veiksmų tam tikruose Azijos regionuose. Vertiname tai labai rimtai ir reiškiame nuoširdų atsiprašymą“, – sakoma „Mars Wrigley“ pranešime, penktadienį paskelbtame „Snickers“ puslapyje Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“.

Bendrovė paprašė „Snickers“ vietos padalinio patikrinti savo oficialų tinklalapį bei paskyras socialiniuose tinkluose bei pasirūpinti, kad „kompanijos viešinamas turinys būtų tikslus“.

„Mars Wrigley“ gerbia Kinijos suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei užsiima verslu, griežtai laikydamasi Kinijos įstatymų ir reglamentų“, – sakoma pranešime.

Praėjus kelioms valandoms po pirmojo pareiškimo „Snickers China“ per „Weibo“ paskelbė kitą žinutę, kurioje sakoma, kad „pasaulyje yra tik viena Kinija, ir Taivanas yra Kinijos teritorijos neatsiejama dalis“.

Pekinas šią savaitę taip pat įtūžo, kai JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) neatsižvelgė į jo perspėjimus ir apsilankė Taivane, kurį Kinija laiko savo teritorijos dalimi ir žada kada nors jį susigrąžinti, prireikus – jėga.

Kinija penktadienį paskelbė nutraukianti bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis virtinėje svarbių sričių, įskaitant pastangas suvaldyti klimato kaitą. Pastarosiomis dienomis Kinijos kariuomenė rengė didžiulio masto pratybas aplink Taivaną.

„Mars Wrigley“ – toli gražu ne pirma tarptautinė įmonė, paskelbusi atsiprašymą iš baimės prarasti didžiulę Kinijos vartotojų rinką.

2019 metais Prancūzijos prabangos prekių ženklas „Dior“ atsiprašė, kad viename pristatyme parodė Kinijos žemėlapį, neapimantį Taivano.

2018 metais viešbučių tinklo „Marriott“ tinklalapis Kinijoje buvo savaitei uždarytas valdžios nurodymu, kai vienoje klientų apklausoje Taivanas, Tibetas ir Honkongas buvo paminėti kaip atskiros šalys.


Šiame straipsnyje: SnickersTaivanasKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Eik, įkrėsk tiems kinams i kailį.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir būtinai atsisakyk Tele 2 paslaugų

Nika

Nika portretas
Daugiau nebepirksiu nei vienos Mars Wrigley firmos prekės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių