Quantcast

Smurtinę praeitį turinčios translytės moterys negalės patekti į Škotijos moterų kalėjimą

Škotijos vyriausybė sekmadienį pareiškė, kad nutrauks translyčių moterų, smurtavusių prieš kitas šios lyties atstoves, perkėlimą į moterų kalėjimą, praėjus kelioms dienoms po to, kai iš šios įstaigos buvo pašalinta prievartautoja.

Tai buvo naujausias posūkis ilgai besitęsiančiame ginče, kuris supriešino translyčių teisių gynėjus su feministais, teigiančiais, kad pažeidžiamos tik moterims skirtos erdvės.

Vyriausybė apie tai paskelbė po to, kai 31 metų translytė Isla Bryson (Aila Braison), nuteista už dviejų moterų išprievartavimą prieš lyties keitimą, praėjusią savaitę po visuomenės pasipiktinimo buvo pašalinta iš Kornton Veilo moterų kalėjimo.

Jungtinės Karalystės žiniasklaida taip pat pranešė, kad kita translytė kalinė Tiffany Scott (Tifani Skot), laikoma keliančia grėsmę saugumui po to, kai priekabiavo prie trylikametės mergaitės, turėjo būti perkelta į moterų kalėjimą.

Škotijos teisingumo ministras Keithas Brownas (Kitas Braunas) nurodė skubiai peržiūrėti dabartinę praktiką.

Jis teigė, kad translyčių moterų, darančių smurtinius ir seksualinius nusikaltimus, klausimas yra „labai emocijas kelianti tema, todėl visuomenės susirūpinimas yra suprantamas“.

Tačiau jis įspėjo nestigmatizuoti translyčių moterų kaip neatsiejamos grėsmės moterims, pabrėždamas, kad „pavojų moterims kelia grobuoniški vyrai“.

Po to, kai Škotijos decentralizuota vyriausybė gruodį priėmė teisės aktus, kuriais siekiama palengvinti žmonėms galimybę patiems nustatyti savo lytį, Škotijoje translyčių žmonių klausimai atsidūrė dėmesio centre.

Britų vyriausybė neleido įstatymui gauti karališkojo pritarimo, motyvuodama galimu neigiamu poveikiu visoje JK galiojantiems lygybės teisės aktams, todėl Edinburgas ir Londonas dar kartą stojo į teisinę priešpriešą.

K. Brownas sakė, kad sekmadienio pranešimas nesusijęs su blokuojamu Škotijos įstatymu, pagal kurį nebereikėtų medicininės diagnozės, kad būtų galima save identifikuoti kaip translytį asmenį, ir būtų sumažintas ribinis amžius nuo 18 iki 16 metų.

Kai kurie feministai kritikavo Škotijos teisės aktus būtent dėl to, kad baiminosi, jog, nepaisant tekste numatytų nuostatų, seksualiniai grobuonys galės patekti į tik moterims skirtas erdves.

Škotijos pirmosios ministrės Nicolos Sturgeon (Nikolos Sterdžen) už nepriklausomybę pasisakanti administracija Edinburge apkaltino Londoną politizuojant šią jautrią temą. LGBTQ aktyvistai taip pat pasmerkė žingsnį blokuoti įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
geriausia surinkt sias bestijas i negyvenama sala nepamirstant ir /musu/ saikos individu tai 1e iseitis nesudaranti keblumu niekam ir pagal ju mastyma gan demokratiska kiekvienam pagal save /o/ ?===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių