Quantcast

Smogo gaubiamame Delyje viešinti A. Merkel kaukės neužsidėjo

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, atvykusi į Indiją, sulaukė toksiško sutikimo – kartu su šios šalies premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu) jai teko stebėti karinį paradą Naujajame Delyje, apgaubtame tiršto smogo.

Vis dėlto A. Merkel ir N. Modi nepaisė medikų rekomendacijos, paskelbtos šiam 20 mln. gyventojų turinčiam megapoliui, ir neužsidėjo apsauginių kaukių, priimdami garbės sargybos paradą prezidentūroje.

Per panašias ceremonijas anksčiau šiais metais 65 metų A. Merkel keliskart buvo ištikę nevaldomo drebulio priepuoliai, tad skambant abiejų šalių himnams kanclerė sėdėjo.

Ilgiausiai iš Europos Sąjungos valstybių lyderių dirbanti A. Merkel planuoja pasitraukti 2021 metais.

A. Merkel, Indijoje viešinti jau ketvirtą kartą, padėkojo N. Modi už „labai šiltą ir malonų priėmimą“, taip pat pridūrė, kad Vokietijos ir Indijos ryšiai „turi platų pagrindą ir yra gilūs“, sakoma naujienų agentūros „Press Trust of India“ (PTI) pranešime.

Indijos valstybinė aplinkos stebėsenos agentūra nurodė, kad penktadienį šalies sostinėje tvyrojo „didelis“ smogas. Didelę oro taršą mieste daugiausiai lemia intensyvaus eismo ir pramonės išmetalai, taip pat dūmai iš aplinkinių regionų žemės ūkio naudmenų.

Tą dieną tarša ypač pavojingomis smulkesnėmis kaip 2,5 mikrono kietosiomis dalelėmis, galinčiomis per plaučius patekti į kraują, penktadienį 19 kartų viršijo Pasaulio sveikatos organizacijos nustatytą didžiausią saugią koncentraciją, rodo JAV ambasados Delyje tinklalapyje skelbiama informacija.

Vienas Centrinės taršos valdybos pareigūnas sakė, kad ketvirtadienio vakarą oro tarša Delyje pasiekė „ypač didelį“ arba „kritinį“ lygį – pirmąkart nuo sausio.

Indijoje yra 14 iš 15 didžiausiu oro užterštumu pasižyminčių pasaulio miestų, nurodo Jungtinės Tautos. Kaip rodo viena studija, smogas kiekvienais metais pirma laiko pražudo apie milijoną Indijos gyventojų.

Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas (Arvindas Kedžrivalas) penktadienį sakė, kad tarnybos pradės dalyti moksleiviams 5 mln. apsauginių kaukių.

Dėl susiklosčiusios padėties jis kaltino kaimynines valstijas, kur šiuo metų laiku tūkstančiai ūkininkų degina šiaudus, todėl šiaurės Indiją apgaubia didžiuliai dūmų debesys.

Ketvirtadienį Indijos pagrindinė taršos priežiūros institucija iki šeštadienio pratęsė draudimą sostinėje naktimis vykdyti statybų darbus, taip pat rekomendavo laikinai uždaryti elektrines miestuose aplink Delį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Galėjot ir apie jos kelnaites ką parašyt - daugiau būtų susidomėjusių. :s :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių