Quantcast

Slovėnija kovodama su virusu įveda komendanto valandą

Slovėnijoje sparčiai daugėjant užsikrėtimo koronavirusu atvejų vyriausybė pirmadienį paskelbė visoje šalyje įvedanti komendanto valandą ir vidaus kelionių draudimą.

Nuo antradienio maždaug 2 mln. Slovėnijos gyventojų turės būti namuose nuo 21 val. iki 6 valandos. Išimtis taikoma pagalbos tarnybų darbuotojams ir tiems, kas turi keliauti į darbą.

Vyriausybė taip pat nuo 10 iki šešių sumažino didžiausią leidžiamų privačių susibūrimų dalyvių skaičių ir uždraudė nebūtinas keliones tarp šalies 12 regionų.

Nuo pirmadienio tik pradinių klasių – nuo pirmos iki penktos – mokiniai dalyvauja kontaktinėse pamokose. Vyresnių klasių moksleiviai ir universitetų studentai mokosi nuotoliniu būdu.

Suvaržymai įvesti naujų užsikrėtimo atvejų skaičiui per pastarąją savaitę daugiau nei padvigubėjus. Užsikrėtusiųjų COVID-19, kuriems reikia gydymo ligoninėje, skaičius jau viršijo tokiems pacientams skirtų lovų skaičių.

Kaip ir kelios kitos regiono šalys, Slovėnija pavasarį sėkmingai suvaldė pirmą koronaviruso bangą, bet negalėjo sustabdyti naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus šuolio pastarosiomis savaitėmis.

Slovėnijoje iš viso jau užregistruota daugiau kaip 13,5 tūkst. COVID-19 atvejų, 190 žmonių mirė, rodo oficialūs duomenys.

Šeštadienį sveikatos apsaugos pareigūnai paskelbė, jog smarkiai augant naujų atvejų skaičiui jie nebegalės atsekti visų naujų atvejų kontaktų ir vietoje to prašys pačių asmenų, kuriems testais nustatomas virusas, informuoti artimai su jais bendravusius žmones.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

krachas

krachas portretas
lietuvos politikai atsilieka nuo satanistu plano...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių