Quantcast

Slovakijoje dėl didėjančio sergamumo COVID-19 įvedami judėjimo suvaržymai

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius ketvirtadienį pranešė, kad šalyje įvedami daliniai judėjimo suvaržymai, siekiant suvaldyti sparčiai besiplečiančią koronaviruso epidemiją.

„Nuo šeštadienio galios komendanto valanda“, – žurnalistams sakė I. Matovičius ir paaiškino, kad judėjimo laisvė bus suvaržyta nuo 1 val. iki 5 val. vietos laiku.

Kitu paros metu gyventojams iš namų bus leidžiama išeiti tik vykstant vizito pas gydytoją, vykdant pavedimus ar darbo reikalais, taip pat nusipirkti būtiniausių prekių, pavedžioti augintinius ir keliais kitais išimtiniais atvejais..

Vis dėlto niekas neprivalės turėti kokių nors dokumentų, įrodančių jų išėjimo iš namų tikslą, sakė vidaus reikalų ministras Romanas Mikulecas.

Keliuose rajonuose, kur epidemiologinė padėtis blogiausia, gyventojams, norintiems išeiti iš namų dieną, reikės turėti pažymą, kad jų COVID-19 testo rezultatas yra neigiamas.

Šie suvaržymai galios iki lapkričio 1-osios, bet gali būti pratęsti.

Slovakija, turinti 5,4 mln. gyventojų, iki šiol yra užregistravusi daugiau kaip 35 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų, įskaitant 1 728 naujus COVID-19 atvejus, nustatytus ketvirtadienį.

„Padėtis Slovakijoje rimta. Mes jos nevaldome“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Marekas Krajči (Marekas Krajčis).

Anksčiau šią savaitę I. Matovičius paskelbė, kad visi šalies gyventojai bus nemokamai patikrinti dėl koronaviruso, bet pridūrė, kad ši programa veikiausiai bus savanoriška.

Penktadienį kai kuriuose regionuose bus pradėtas bandomasis tikrinimas, o pagrindinė testavimo operacija turėtų įvykti nuo spalio pabaigos iki lapkričio pradžios.

Vyriausybė anksčiau šalyje paskelbė ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį ir vėliau uždarė baseinus ir sporto klubus, uždraudė masinius renginius ir įpareigojo vidurines mokyklas pereiti prie nuotolinio mokymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių