Quantcast

Slovakijoje dar daugiau ministrų paskelbus apie atsistatydinimą gilėja politinė krizė

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius trečiadienį susidūrė su didžiuliu spaudimu trauktis iš pareigų dėl savo sprendimų COVID-19 krizės akivaizdoje – atsistatydinti jį paragino ir šalies prezidentė, taip pat iš ministrų kabineto pasitraukė dar du ministrai.

Užsienio bei Europos reikalų ministras Ivanas Korčokas ir švietimo ministras Branislavas Gröhlingas trečiadienį pranešė dėl koalicinės vyriausybės nesutarimų atsistatydinantys.

Slovakijos 16 ministrų kabinetą iki šiol jau paliko šeši ministrai, įskaitant sveikatos apsaugos ministrą, šaliai bandant susidoroti su koronaviruso protrūkiu. Pagal mirties nuo COVID-19 atvejų skaičių, Slovakija yra trečia pasaulyje.

I. Matovičiaus kritikai jį kaltina dėl netinkamos komunikacijos ir blogų politinių sprendimų per COVID-19 krizę, taip pat dėl nutarimo pirkti Rusijos „Sputnik V“ vakcinos – vyriausybės narių požiūris į šią vakciną yra įvairus.

I. Korčokas, pavyzdžiui, šią vakciną pavadino „hibridinio karo priemone“.

I. Matovičius sekmadienį pranešė sutinkantis atsistatydinti, bet tik tuo atveju, jei jis galės išlaikyti svarbaus ministro postą – su tuo koalicijos partneriai nesutiko.

Sekmadienį paskelbti apklausų duomenys rodo, kad premjero atsistatydinimui pritaria daugiau nei 80 proc. Slovakijos gyventojų.

Svarstoma, kad I. Matovičiaus pareigas perimti galėtų dabartinis finansų ministras ir laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Eduardas Hegeris.

I. Matovičiaus partijos „Paprasti žmonės ir nepriklausomos asmenybės“ narys E. Hegeris kol kas neatskleidė, ar sutiktų užimti premjero postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių