Quantcast

Slovakijoje augant COVID-19 skaičiui, uždraudžiami didesni nei 6 žmonių susibūrimai

Slovakijoje vyriausybės nurodymais nuo antradienio uždraudžiami daugiau nei šešių žmonių iš skirtingų namų ūkių susibūrimai, siekiant suvaldyti staigų koronaviruso atvejų šuolį.

Tai dalis sekmadienį priimtų viruso plitimo ribojimo priemonių, į kurias taip pat įtraukiamas nurodymas restoranams nuo ketvirtadienio maistą tiekti tik išsinešimui ir visiškai uždaryti baseinus, saunas ir sporto sales.

Priemonės vyriausybės koalicijoje sukėlė ginčą tarp ministro pirmininko Igorio Matovičiaus ir ekonomikos ministro Richardo Suliko, kuris anksčiau laiko išėjo iš nacionalinių krizių komandos susitikimo dėl ribojimo priemonių.

R. Sulikas, priklausantis neoliberalių pažiūrų „Laisvės ir solidarumo“ partijai, kritikos vyriausybei negailėjo ir socialiniuose tinkluose, kur teigė, kad priemonės pakenks Slovakijos ekonomikai, o valdžios atstovai esą negebėjo pateikti faktų savo sprendimams pagrįsti.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, daugiausiai užsikrėtimų siejami su vestuvėmis ir šeimų pobūviais ir nesama patikimų duomenų apie susirgimo galimybes darbovietėse ar restoranuose.

Ministras pirmininkas pirmadienį ėmėsi kritikuoti R. Suliką, esą jo pareiškimai „yra neatsakingas nepaprastai reikalingų priemonių sabotažas“ ir jo partijai reikėtų „geresnio lyderio“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių