Quantcast

Slovakija išsiunčia tris Rusijos diplomatus, jie turi palikti šalį per savaitę

Slovakijos vyriausybė priėmė sprendimą paskelbti nepageidaujamais asmenimis tris Rusijos diplomatus.

Kaip pranešė televizijos kanalas TA3, tai ketvirtadienį pareiškė Slovakijos ministras pirmininkas Eduardas Hegeris.

„Slovakija išsiunčia tris Rusijos diplomatus, - sakė Vyriausybės vadovas. – Jie turi palikti šalį per septynias artimiausias dienas“.

Bratislava taip reagavo į Prahos prašymą, kad NATO ir Europos Sąjungos šalys pademonstruotų solidarumą su Čekija, kuri anksčiau paskelbė nepageidaujamais asmenimis 18 Rusijos ambasados Prahoje darbuotojų dėl sprogimų amunicijos sandėliuose Vrbeticės kaime 2014 metais. Čekijos pareigūnai nustatė, kad su šiuo incidentu susijusios Rusijos specialiosios tarnybos.

Rusijos URM pareiškė Prahai griežtą protestą dėl šio „nepagrįsto“ žingsnio ir paskelbė nepageidaujamais asmenimis 20 Čekijos ambasados Maskvoje darbuotojų.

Ketvirtadienį Čekijos užsienio reikalų ministras Jakubas Kulhánekas žurnalistams pranešė, kad Čekija sumažina Rusijos diplomatų skaičių ambasadoje Prahoje iki Čekijos diplomatų skaičiaus ambasadoje Maskvoje.

„Mes apribojame diplomatų skaičių Rusijos ambasadoje Prahoje, kad jis atitiktų mūsų diplomatų skaičių ambasadoje Maskvoje. Šis sprendimas įsigalioja šiandien. Rusija turi laiko atšaukti savo žmones (iš Čekijos) iki gegužės pabaigos“, - sakė J. Kulhánekas.

Čekijos URM duomenimis, nuo antradienio Rusijos ambasadoje dirba 27 diplomatai ir 67 techninio personalo darbuotojai, o Čekijos ambasadoje – 5 diplomatai ir 19 techninių darbuotojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kas iš tuo

Ir kas iš tuo portretas
Nukentes verslininkai ir paprasti žmonės. Negalės sutvarkyti vizu,išvyku ,o jai kokios laidotuves ir suserga žmonės. Kenkimas paprastiems žmonėms. O kenkia idiotai valdžia.

Jo

Jo portretas
Vyt ruskių teroristus iš ambasadų

tai

tai portretas
saunu,taip ir toliau,nes kam tie banditai reikalingi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių