Quantcast

Skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina sustabdė ir Airija

Airija sekmadienį sustabdė gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 „AstraZeneca“ vakcina, pasirodžius pranešimams apie po skiepo susidarančius kraujo krešulius.

„Skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 yra laikinai stabdomas nuo šio sekmadienio, kovo 14 d., ryto“, – naujienų agentūrai AFP patvirtino Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Toks sprendimas priimtas po Nacionalinio patariamojo imunizacijos komiteto (NIAC) rekomendacijos stabdyti skiepijimą. Pasak komiteto atstovų, rekomendacija yra pateikta „prevenciškai, sulaukus pranešimo iš Norvegijos vaistų agentūros apie keturis naujus sunkaus kraujo krešulių susidarymo atvejus po skiepijimo“.

„Nėra nustatyta ryšių“ tarp „AstraZeneca“ vakcinos ir kraujo krešulių atvejų, o stabdymo imtasi „laukiant tolesnės informacijos“, pranešime teigė Airijos vyriausiojo medicinos pareigūno pavaduotojas Ronanas Glynnas.

Paskutinį kartą trečiadienį atnaujintais oficialiais duomenimis, Airijoje iki šiol panaudota 570 tūkst. visų vakcinų dozių, iš jų 109 tūkst. – „AstraZeneca“ vakcinos dozių.

„AstraZeneca“ atstovas savo ruožtu teigė, kad „mūsų saugumo duomenų analizė, apimanti 17 mln. panaudotų vakcinos dozių, nerodo padidėjusios kraujo krešulių rizikos“.

„Tokių atvejų skaičius tarp paskiepytų „AstraZeneca“ vakcina yra net mažesnis nei būtų atsiradę natūraliai, neskiepytiems gyventojams“, – tvirtinama „AstraZeneca“ pranešime.

5 mln. gyventojų turinčioje Airijoje nuo COVID-19 mirė 4 534 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Manau, jog visos vakcinos vienodos, čia tik britanijai norima 'įkąsti' už pabėgimą iš ES, pasitelkiant kaimynines šalis. Pas mus po skiepo (ne Astra Zeneka) žmogeliai mirė, nuo laiptų nespėję kojos nukelti, o ar pranešėm apie tai atsakingiems už vakcinos gamybą? Tai va...

Anonimas

Anonimas portretas
skiepyt tik beretes

Litvinai be stabdžių

Litvinai be stabdžių portretas
Valdžiažmogiai ir kitas šūdinas elitas mielai palauks savo eilės,kai tos AstraOpel tuo momentu nebus,ir sakys kad tai sutapimas,ir visada tas pats,ponam kas geriausia,o juos išlaikančiai tautai visos geriausios atliekos.Čia demokratijos gėrybės,ir liaudiškos dainos žodžiai.Džiaugsminkimės linksminkimės kad tokie durni mes esmam....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių