Quantcast

Skelbia naujausias žinias apie popiežiaus sveikatą

Popiežius Pranciškus antrą naktį ramiai praleido ligoninėje, kur gydosi bronchitą, penktadienį pranešė Vatikano šaltinis.

Kiek anksčiau gydytojai pranešė, kad 86-erių metų pontifiko būklė „pastebimai pagerėjo“.

Pontifikas trečiadienį buvo paguldytas į Romos Gemelli (Džemelio) ligoninę, dėl, kaip iš pradžių teigė Vatikanas, iš anksto suplanuotų tyrimų.

Vėlyvą ketvirtadienį paskelbtame pareiškime medikai teigė, kad Pranciškus, kuris skundėsi kvėpavimo sunkumais, serga „infekciniu bronchitu ir dėl jo reikėjo skirti antibiotikų“.

Dėl gydymo „jo sveikatos būklė pastebimai pagerėjo“ ir pontifikas artimiausiomis dienomis galės grįžti namo į Vatikaną, sakoma pranešime.

Pasak Vatikano, ketvirtadienio rytą jis jau jautėsi pakankamai gerai, kad galėtų valgyti, melstis ir dirbti savo privačiuose apartamentuose dešimtajame ligoninės aukšte.

„Praėjusi naktis taip pat praėjo ramiai“, – penktadienio rytą sakė šaltinis.

Pranciškus į ligoninę buvo paguldytas praėjus kelioms savaitėms po dešimtųjų jo vadovavimo Katalikų Bažnyčiai metinių. Jo infekcija sukėlė visuotinį susirūpinimą bei paskatino spėliones apie jo ateitį.

Argentinietis pontifikas, kuriam jaunystėje buvo pašalinta dalis vieno plaučio, pastaraisiais metais vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, o nuo 2021 metų jau antrą kartą paguldomas į ligoninę.

Dėl popiežiaus ligos kilo klausimų, ar jis, kaip yra įprasta, dalyvaus pamaldose per Didžiąją savaitę ir Velykas – svarbiausias krikščionybės šventes.

Turi sulėtinti tempą

Popiežius jėzuitas, atrodo, labiausiai džiaugiasi būdamas tarp tikinčiųjų. Jis toliau keliauja po visą pasaulį ir laikosi įtemptos dienotvarkės.

Tačiau pastaraisiais metais dėl kelio skausmų jis buvo priverstas naudotis neįgaliojo vežimėliu ir lazda, o praėjusią vasarą pripažino, kad turi sulėtinti tempą.

Pasauliui reikia popiežiaus Pranciškaus.

Jis ketvirtadienį sakė, kad jį „sujaudino daugybė žinučių“, kurių sulaukė ligoninėje, ir socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo tiems, kas meldėsi už jo pasveikimą.

Tarp jų – JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui), kuris yra tik antras per JAV istoriją prezidentas katalikas.

„Jill (Džil) ir aš meldžiamės už popiežių Pranciškų ir linkime jam greitai ir visiškai pasveikti“, – tviteryje rašė J. Bidenas.

„Pasauliui reikia popiežiaus Pranciškaus“, – pridūrė jis.

2021 metų liepą Pranciškus buvo paguldytas į tą pačią Romos ligoninę 10 dienų, kad jam būtų atlikta gaubtinės žarnos operacija, nes jis sirgo divertikulioze – turėjo žarnos gleivinės išvaržų.

Sausio mėnesį duodamas interviu Pranciškus teigė, kad divertikuliozė sugrįžo

Pranciškus ne kartą yra sakęs – taip pat ir vasario mėnesį – kad sekdamas savo pirmtako Benedikto XVI pavyzdžiu svarstytų galimybę atsistatydinti, jei to prireiktų dėl sveikatos būklės.

Gruodžio 31 dieną miręs Benediktas XVI 2013 metais šokiravo pasaulį, tapęs pirmuoju nuo viduramžių atsistatydinusiu popiežiumi.

Tačiau Pranciškus įspėja, kad popiežių atsistatydinimas neturėtų tapti norma, ir praėjusį mėnesį duodamas interviu tvirtino, kad šiuo metu tokio dalyko „nėra darbotvarkėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DEVAS

DEVAS portretas
Hihi_Geda_pEpiraStaSs......fu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių