Quantcast

Skandalas dėl Monako kunigaikščio nesantuokinio vaiko tęsiasi

  • Teksto dydis:

Europos Žmogaus Teisių Teismas antradienį nutarė, kad Prancūzijos savaitraštis „Paris Match“ turėjo teisę paviešinti faktą, kad Monako kunigaikštis Albertas II turi nesantuokinį sūnų, nes ta informacija patenka į viešojo intereso kategoriją.

Teismas paskelbė, kad Prancūzijos teismas pasielgė neteisingai, pripažinęs tą leidinį kaltu dėl 2005 metais paskelbto straipsnio, nes jame paviešinta svarbi informacija „peržengė jo privataus gyvenimo ribas“.

2003 metais gimusio berniuko motina yra iš Togo kilusi prancūzė, buvusi „Air France“ stiuardesė Nicole Coste (Nikol Kost) .

Prancūzijos teismas nurodė „Paris Match“ išmokėti 2005 metų balandį sostą perėmusiam Albertui 50 tūkst. eurų kompensaciją.

Europos teismo teisėjai išaiškino, kad berniuko egzistavimas „gali būti viešasis interesas dėl kunigaikštystės paveldėjimo normų“, pagal kurias ne santuokoje gimę vaikai negali pretenduoti į karališkuosius titulus ar būti laikomi sosto įpėdiniais.

Kunigaikščio Rainier III (Renjė III) ir Holivudo žvaigždės Grace Kelly (Greis Keli) sūnus 2011 metais susituokė su buvusia olimpine plaukike iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Charlene Wittstock (Šarlen Vitstok) ir pora susilaukė dvynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių