Quantcast

Skambina pavojaus varpais: įspėja dėl kiaulių maro plitimo Europoje

Europos Komisija įspėja dėl afrikinio kiaulių maro plitimo Europoje. Maras nustatytas jau dešimtyje ES šalių, Vokietijos „Funke“ žiniasklaidos grupės laikraščiams sakė ES sveikatos komisarė Stella Kyriakides. Kartu ji pridūrė, kad priemonės kovai su kiaulių maru, kurioms ES skyrė daugiau kaip 100 mln. eurų, duoda rezultatų.

Maras pasireiškia tik tam tikrose ES teritorijose, pažymėjo komisarė. Čekijoje, pavyzdžiui, maras „visiškai išnaikintas“. Komisijos duomenimis, šiuo metų kiaulių maro atvejų yra Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Italijoje ir Belgijoje.

S. Kyriakides akcentavo, kad kiaulių maras žmonėms nėra pavojingas. Ji taip pat sakė, kad „į grėsmę turi būti rastas globalus ir pirmiausiai bendras atsakas“, nes tai pasaulinė problema.

Komisarė santūriai komentavo reikalavimus kovai su kiaulių maru intensyviau pasienyje tverti tvoras. Tokie veiksmai visad turi būti naudojami kaip viena iš daugelio kitų kontrolės priemonių, sakė ji. Tvorų tvėrimas riboja šernų judėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
kai buvom SSSR sajungoj,nebuvo girdet nei apie afrikini kiauliu nei apie pauksciu gripa,o dabar prisigalvoja visokiu biesu ir gazdina zmones,tuoj ir rugiai bus uzkresti,tai ir duonos nebeturesim,kazkodel negirdet,kad Rusijoj siaustu kiauliu maras...

Anonimas

Anonimas portretas
Kremlius "dirba" visomis kryptimis.

...

... portretas
Kur tik mūsų LL prasisuka, ten kiaules maras suima... iš pavydo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių