Quantcast

Siūlys nustatyti laikinas Palestinos sienas

Susidurdamas su augančia izoliacija dėl įstrigusių taikos derybų Izraelio premjeras planuoja siūlyti nustatyti laikinas Palestinos valstybės sienas.

Manoma, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu apie šią naują diplomatinę iniciatyvą praneš per savo vizitą po Jungtines Amerikos Valstijas gegužės mėnesį.

Plano detalės kol kas nėra tiksliai žinomos, tačiau pagrindinė idėja – Reklamanustatyti Palestinos valstybės laikinas sienas, kol bus galutinai susitarta dėl jos statuso, praneša laikraštis „Maariv“.

Antradienį B. Netanyahu susitiko su Baltųjų rūmų patarėjais Dennisu Rossu ir Fredu Hoffu. Manoma, kad politikai aptarė naujos iniciatyvos įgyvendinimą.

Iki šiol jokių oficialių komentarų apie tokius planus nebuvo, tačiau B. Netanyahu artimi šaltiniai Izraelio žiniasklaidai kalbėjo, kad yra labai svarbu sudaryti ilgalaikius susitarimus su Palestina.

„Ministras pirmininkas supranta, kad politinė aklavietė nedaro paslaugos Izraeliui“, – „Haaretz“ laikraščiui teigė B. Netanyahu patarėjas.

„Turint omenyje praėjusių savaičių revoliucijas arabų pasaulyje, B. Netanyahu yra įsitikinęs, kad yra galimybių, ne tik grėsmių. Svarbu pasinaudoti tinkama proga ir dar kartą paskatinti taikos procesus bei padaryti galą vienašališkoms palestiniečių iniciatyvoms“, – teigė B. Netanyahu patarėjas.


Šiame straipsnyje: Palestina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių