Quantcast

Sidnėjus užtemo minėdamas 10-ąją Žemės dieną

  • Teksto dydis:

Aplink planetą pradėjus slinkti 10-osios Žemės dienos šviesų išjungimo kampanijai už veiksmus dėl klimato kaitos, šeštadienį vakare vietos laiku užtemo garsieji Sidnėjaus operos rūmai ir Uosto tiltas, pranešė organizatoriai.

Sidnėjuje, kur 2007 metais kilo Žemės dienos idėja, dešimtus metus iš eilės užtemo ir daug uosto rajone stovinčių pastatų.

„Ką tik pamatėme, kaip savo šviesas išjungė Sidnėjaus uosto tiltas ... ir aplinkiniai pastatai“, – AFP sakė „Earth Hour“ vadybininkas Australijoje Samas Webbas (Semas Vebas).

„Earth Hour“ vykdomasis direktorius Siddarthas Dasas (Sidarthas Dasas) sakė, kad organizatoriai labai džiaugiasi, tuo, kaip šis judėjimas išsiplėtė nuo savo pradžios Sidnėjuje 2007 metais.

„Nuo vieno miesto jis dabar išaugo iki daugiau kaip 178 šalių ir teritorijų, ir daugiau kaip 7 000 miestų, tad negalėtume labiau džiaugtis tuo, kaip milijonai žmonių visame pasaulyje susitelkia veiksmams dėl klimato“, – sakė jis AFP iš Singapūro, prieš šviesų išjungimą.

S.Dasas sakė, kad Žemės dienos organizatoriai nerinko pasaulinių duomenų dėl energijos, sutaupytos per 60 minučių trunkantį šviesų išjungimą, ir kad šio renginio intencija visuomet buvo simbolinė. Pasak jo, tai labiau pasaulinio solidarumo dėl pasaulinės problemos momentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių