Quantcast

Sidnėjaus centras, Bondajaus paplūdimiai uždaryti dėl COVID-19 atmainos delta plitimo

Sidnėjaus centras ir populiarūs rytiniai paplūdimiai Bondajaus rajone penktadienį buvo uždaryti dėl itin užkrečiamos pandeminio koronaviruso atmainos delta protrūkio didžiausiame Australijos mieste.

Pareigūnai skuba suvaldyti besiplečiantį židinį, jau išaiškinus 65 ligos atvejus. Židinys yra susijęs su limuzino vairuotoju, užsikrėtusiu maždaug prieš dvi savaites, kai jis vežė vieną tarptautinių skrydžių įgulą iš Sidnėjaus oro uosto į viešbutį karantinuotis.

Vėliau pareigūnai išaiškino dešimtis galimų infekcijos vietų, kuriose lankėsi tūkstančiai žmonių. Šios vietos yra nemažoje Sidnėjaus dalyje nuo pasiturinčiųjų priemiesčių pakrantėse iki pagrindinio verslo rajono.

Sveikatos apsaugos pareigūnai sunerimo dėl spartaus atmainos delta, primą kartą identifikuotos Indijoje, plitimo ir atkreipia dėmesį į atvejus, kai žmonės perduoda virusą per trumpus susitikimus parduotuvėse, o tada naujai užsikrėtusieji greit užkrečia savo šeimų narius.

Naujojo Pietų Velso valstijos premjerė Gladys Berejiklian (Gledis Beredžiklian) dabartinę padėtį pavadino „baisiausiu periodu“ nuo pandemijos pradžios.

Penktadienį ji nurodė visiems žmonėms, gyvenantiems ar dirbantiems keturiuose rytiniuose ir centriniuose Sidnėjaus rajonuose, mažiausiai savaitę niekur neiti iš namų, nebent nusipirkti būtiniausių prekių, gauti medicinos paslaugų, pasportuoti, nueiti į mokyklą ar darbą, jei neįmanoma dirbti iš namų.

Suvaržymai paveiks maždaug milijoną žmonių, įskaitant centrinio verslo rajono darbuotojus. Baiminamasi, kad į darbą važinėjantys žmonės gali išplatinti virusą kitose miesto dalyse, sakė G. Berejiklian.

„Pasirodėme geriau nei tikėtasi kalbant apie kontaktų atsekimą ir visų šių ryšių suvaldymą, – sakė ji. – Tačiau... [karantinu] siekiama užtikrinti, kad nepraleisime jokių perdavimo bendruomenėje grandinių.“

Anksčiau paskelbtas draudimas Sidnėjaus gyventojams išvykti iš miesto pratęstas iki kito penktadienio, viruso pėdsakų aptikus atokaus Berko, esančio už devynių valandų kelio automobiliu į šiaurės vakarus nuo Sidnėjaus, nuotekose.

Australija yra tarp valstybių, sėkmingiausiai kovojančių su COVID-19. 25 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios nustatyta kiek daugiau nei 30 tūkst. užsikrėtimo atvejų, įskaitant 910 mirties nuo COVID-19 atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių