Quantcast

ŠIB skolina Latvijai 500 mln. eurų COVID-19 padariniams šalinti

Latvija pasirašė 500 mln. eurų dydžio Šiaurės investicijų banko (ŠIB) paskolos sutartį, kuria bus finansuojamos išlaidos koronaviruso pandemijos krizės padariniams šalinti, pranešė Latvijos finansų ministerija.

Paskola suteikiama 10 metų laikotarpiui.

ŠIB pranešime pažymima, jog finansavimas skiriamas darbo dėl krizės netekusiems paremti, mokesčių atidėjimų galimybėms, ekonomikos atsigavimo ateityje skatinimui – investicijomis ir kitomis priemonėmis padėti labiausiai nuo krizės nukentėjusiems verslo sektoriams atsigauti.

Šios paskolos lėšos taip pat gali būti naudojamos apsirūpinti apsaugos priemonėmis, antiinfekcinėmis priemonėmis, medicinos įranga, vaistais, su koronaviruso infekcijos plitimu kovojančių gydytojų atlyginimų didinimui.

Finansų ministras Janis Reiras pabrėžė, kad Latvijos vyriausybė jau įgyvendina paketą paramos priemonių tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

„Mes jau daug nuveikėme, tačiau kova su virusu ir jo pasekmėmis tęsiasi, todėl ateityje prireiks finansavimo. Mes pasiryžę investuoti lėšas tikslingai ir griežtai kontroliuoti, kad tai išties duotų naudos, šiuo kriziniu laikotarpiu paramos sulauktų tiek darbdaviai, tiek ir darbuotojai“, – sakė ministras.

Latvijos vyriausybės numatyto antikrizinių priemonių paketo vertė artėja prie 4 mlrd. eurų. Jos bus finansuojamos tiek valstybės iždo ir skolintomis lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių