Quantcast

Šiaurės Korėjos lyderis stebėjo naujo raketų leidimo įrenginio bandymą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) stebėjo naujos salvinės raketų ugnies sistemos bandymą, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kim Jong Unas liepos 31-ąją vadovavo naujai sukurtos didelio kalibro salvinės valdomųjų raketų ugnies sistemos bandomajam paleidimui, informavo Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Pietų Korėjos kariškiai trečiadienį pranešė, kad iš Vonsano apylinkių Šiaurės Korėjos rytinėje pakrantėje buvo paleistos dvi balistinės raketos.

Kim Jong Unas „ne kartą išreiškė pasitenkinimą dėl bandomojo paleidimo rezultatų“ ir „aukštai įvertino“ nacionalinės gynybos tyrimų ir ginkluotės pramonės darbuotojus, „sukūrusius dar vieną nuostabią korėjietišką raketų salvinės ugnies sistemą“, sakoma KCNA pranešime.

Scanpix nuotr.

Beveik jokių kitų detalių apie šią ginkluotės sistemą nebuvo paskelbta, bet KCNA nurodė, kad valdomosios raketos „atliks pagrindinį vaidmenį per antžemines karines operacijas“.

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijomis Šiaurės Korėjai draudžiama naudoti balistinių raketų technologijas, bet trečiadienį įvykdytas bandymas buvo jau antras tokio pobūdžio paleidimas per trumpesnį kaip savaitės laikotarpį, nors praeitą mėnesį Kim Jong Unas buvo susitikęs su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Pchenjanas ir Vašingtonas yra įsitraukę į lėtai besivystantį diplomatinį procesą dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų ir raketų programų. Pchenjanas perspėjo, kad derybas gali sužlugdyti Vašingtono ir Seulo nenoras atšaukti kasmetinių bendrų karinių pratybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių