Quantcast

Šiaurės Korėjos lyderis atsiprašė už „perbėgėlio“ nužudymą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas penktadienį atsiprašė už Pietų Korėjos piliečio nužudymą jūroje, kurį pavadino „netikėtu ir gėdingu įvykiu“, pranešė Pietų Korėjos prezidentūra.

Žūklės pareigūną antradienį nušovė Šiaurės Korėjos kariai. Seulas sako, kad jo palaikai buvo padegti dar vandenyje, tikriausiai imantis atsargumo priemonių dėl galimos koronaviruso infekcijos.

Tai pirmas kartas per dešimtmetį, kai Šiaurės Korėjos kariai nušauna Pietų Korėjos pilietį. Incidentas sukėlė pasipiktinimą Pietų Korėjoje.

Kim Jong Unas atsiprašė, kad „nuvylė prezidentą Moon (Jae-iną) ir Pietų Korėjos“ žmones, o ne padėjo jiems dėl „pikto koronaviruso“, sakė Pietų Korėjos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Suh Hoonas.

Šiaurės Korėjos atsiprašymai, jau nekalbant apie asmenišką Kim Jong Uno atsiprašymą, yra itin reti. Penktadienio pranešimas pasirodė smarkiai atšalus abiejų Korėjų santykiams ir įstrigus Pchenjano bei Vašingtono deryboms branduoliniu klausimu.

Suh Hoonas citavo laišką, kurį atsiuntė Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos departamentas, atsakingas už santykius su Pietų Korėja.

Laiške Pchenjanas pripažįsta, kad paleido maždaug 10 šūvių į vyrą, kuris „nelegaliai pateko“ į Šiaurės Korėjos vandenis ir atsisakė deramai prisistatyti.

Pasieniečiai į jį pradėjo šaudyti vadovaudamiesi esamomis instrukcijomis, nurodoma laiške.

Po šaudymo jo kūno nebesimatė ir kariai pagal nacionalines ekstremalių situacijų prevencijos taisykles padegė jo gelbėjimo liemenę, kuri buvo kruvina.

Seulo kariškiai sako, kad tas vyras, kol buvo vandenyje, buvo kelias valandas tardomas ir išreiškė norą perbėgti į Šiaurės Korėją, bet buvo nužudytas gavus „vyresnybės įsakymą“.

Vyras, kuris buvo su gelbėjimo liemene, pirmadienį dingo iš patrulinio laivo netoli vakarų pasienyje esančios Jonpjongdo salos, o Šiaurės Korėjos kariškiai po daugiau kaip 24 valandų aptiko jį savo vandenyse.

Pietų Korėjos žiniasklaida praneša, kad tai buvo penktą dešimtį metų ėjęs vyras, turintis du vaikus, bet neseniai išsiskyręs ir turėjęs finansinių problemų.

Šiaurės Korėja uždarė savo sienas ir paskelbė nepaprastąją padėtį bandydama apsisaugoti nuo koronaviruso, atsiradusio kaimyninėje Kinijoje ir išplitusio visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Atsiprase? O, cia kazkas naujo!

Anonimas

Anonimas portretas
Laukiniai azijatai, kremliaus draugai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių