Quantcast

Šiaurės Korėja surengė karinį paradą svarbiai sukakčiai paminėti

Šiaurės Korėja pirmadienį kariuomenės šventės proga pademonstravo savo karinę galią ir, kaip daugelis prognozavo, surengė karinį paradą, pranešė šaltinis Pietų Korėjos kariuomenėje.

Branduolinį ginklą turinti valstybė rengia karinius paradus, pažymėdama svarbias šventes ir įvykius. Juose paprastai žygiuoja tūkstančiai karių, rieda šarvuotų mašinų ir tankų kolonos, o parado kulminacija tampa raketų, kuriomis puikuojasi Pchenjanas, demonstravimas.

Stebėtojai atidžiai stebi šiuos renginius, ieškodami užuominų apie naujausius Šiaurės Korėjos turimus ginklus.

Pirmadienio paradas buvo skirtas Korėjos liaudies revoliucinės armijos įkūrimo 90-mečiui. Jis prasidėjo maždaug 22 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku Kim Il Sungo (Kim Ir Sengo) aikštėje Pchenjane, nurodė šaltinis.

Daugelis parade tikėjosi išvysti moderniausius Šiaurės Korėjos ginklus, įskaitant tarpžemyninę balistinę raketą (TŽBR) „Hwasong-17“ ir hipergarsinių bei iš povandeninių laivų paleidžiamų balistinių raketų.

Pastaraisiais metais Šiaurės Korėja yra surengusi tris naktinius karinius paradus. Apie juos valstybinė žiniasklaida paprastai praneša tik kitą dieną. Iki pirmadienio vakaro valstybinė žiniasklaida apie naujausią paradą nepranešė.

Seule įsikūręs specializuotas portalas „NK News“ savo ruožtu skelbia, kad vėlų pirmadienio vakarą Pchenjano centre buvo matoma maždaug tuzinas „apšviestų objektų“. Tai, anot portalo, gali būti laikoma karinio parado arba ruošimosi jam požymiu.

Pchenjanas šiemet atliko daugiau nei tuziną ginkluotės bandymų, įskaitant didžiausią savo istorijoje tarpžemyninės balistinės raketos bandymą nuo 2017 metų.

JAV ir Pietų Korėjos pareigūnai ir analitikai taip pat perspėjo, kad Pchenjanas pirmą kartą nuo 2017 metų gali atnaujinti branduolinių ginklų bandymus. Anot jų, apie tai byloja atnaujinta veikla pagrindiniame karinių bandymų poligone.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių