Quantcast

Šiandieninis popiežius Argentinoje išgelbėjo daugiau žmonių nei buvo žinoma

Argentinos karinės diktatūros metais Jorgė Bergoglio - dabartinis popiežius Pranciškus - išgelbėjo daugiau žmonių nei iki šiol buvo žinoma. Tai rašoma naujoje knygoje.

Pasak katalikiškos spaudos, argentinietis autorius Aldas Duzdevichas savo knygoje „Išgelbėti Pranciškaus“ („Salvados por Francisco“) aprašo likimą 25 asmenų, kuriems dabartinis pontifikas išgelbėjo gyvybę. Knyga Romoje bus pristatyta ketvirtadienį.

Rašydamas knygą, autorius, be kita ko, analizavo iki šiol neskelbtus laiškus, buvusių seminaristų liudijimus ir kitą medžiagą. Visa tai parodo, kaip J. Bergoglio, tada būdamas jėzuitų provincijolas, slėpė skirtingų politinių ir ideologinių pažiūrų žmones arba padėjo jiems išvykti iš Argentinos, sakė A. Duzdevichas ispanų kalba rašančiam portalui „Religion Digital“. Autorius vadina save nepraktikuojančiu kataliku ir pabrėžia neturintis ryšių nei su bažnyčia, nei su popiežiumi.

Be kita ko, A. Duzdevichas cituoja argentiniečių kilmės italų žurnalistą Alfredą Somozą, kuriam J. Bergoglio padėjo pabėgti: „Nors jis nelaikė savęs didvyriu, jis kovojo su totalitarizmu taip, kaip galėjo, ir tai darydamas rizikavo savo gyvybe“. Pasak knygos autoriaus, jo tyrimas taip pat atskleidė kitokią tiesą apie abu chuntos pagrobtus jėzuitus Franzą Jalicsą ir Orlandą Yorio.

Pranciškui tapus popiežiumi, pasigirdo kaltinimų, kad J. Bergoglio, būdamas jėzuitų provincijolas, nepakankamai juos saugojo ir net išdavė juos chuntai. Tačiau su jų pagrobimu J. Bergoglio neturėjo nieko bendra, kalbėjo A. Duzdevichas. Priešingai, tyrimas, anot autoriaus parodė, jog jis desperatiškai siekė, kad jėzuitai būtų paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alahass

 Alahass portretas
Tevas labai sekmingai gelbeja europa nuo Krikscionybes.

Anoniste

Anoniste portretas
Tu tokius kaltinimus mesdamas turėtum pilnai prisistatyti,o ne anonistu vadintis,narod dolžen znat svoix geroev v lico.

Anonimas

Anonimas portretas
Sito pide.rio pagalba Argentinos karine chunta SUSAUDE 5 000 kairiu paziuru zmoniu. Tai dabar vadinama ISGELBEJIMU. Cha cha cha ..... kiek tukstanciu krikscioniu islamo teroristai nupjove galvas t.y. islaisvino . Sitas isgama uz tai islamo banditams kojas plauna. P.D.E. R.A.S.U Islamo banditu ir PEDOFILU ,,sventasis tevas,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių