Quantcast

Sh. Abės valdančioji koalicija išsaugojo daugumą aukštesniuosiuose parlamento rūmuose

Japonijos ministro pirmininko Shinzo Abės valdančioji koalicija išsaugojo daugumą aukštesniuosiuose parlamento rūmuose.

Nors premjero valdančiajai koalicijai pavyko išsaugoti daugumą, jai nepavyko užsitikrinti „superdaugumos“ – dviejų trečdalių vietų aukštesniuosiuose parlamento rūmuose, kuri būtų galėjusi padėti lengviau pasiekti ilgalaikį premjero tikslą pakeisti pacifistinę šalies konstituciją.

Japonijoje sekmadienį vyko aukštesniųjų parlamento rūmų – Patarėjų rūmų – rinkimai, kuriuose rinkėjai balsavo dėl pusės naujų mandatų iš 245.

Remiantis oficialiais rinkimų rezultatais, Sh. Abės Liberalų demokratų partija (LDP) ir jos jaunesnioji koalicijos partnerė „Komeito“ laimėjo 71 vietą iš 124 vietų, dėl kurių buvo balsuojama sekmadienį. Rinkimuose iš viso 370 kandidatų varžėsi dėl 124 vietų.

Iš likusios 121 vietos aukštesniuosiuose Japonijos parlamento rūmuose, dėl kurios nebuvo varžomasi sekmadienį, LDP ir „Komeito“ priklauso 70 vietų. Vadinasi, dabar valdančiajai koalicijai iš viso priklausys 141 vieta aukštesniuosiuose rūmuose.

Pirmadienį paskelbus rinkimų rezultatus, Japonijos premjeras Sh. Abė žadėjo neišsižadėti savo planų dėl šalies konstitucijos pakeitimų.

Sh. Abė Japonijos premjero pareigas perėmė 2012 metų gruodį. Lapkritį Sh. Abė turėtų tapti ilgiausiai pareigas einančiu Japonijos premjeru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių