Quantcast

Serbijos prezidentas: Australija pažemino save teismo sprendimu dėl N. Djokovičiaus

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius sekmadienį papriekaištavo Australijai, praėjus kelioms valandoms po to, kai šios šalies federalinis teismas atvėrė kelią teniso žvaigždės Novako Djokovičiaus (Novako Džokovičiaus) deportacijai dėl jo vakcinacijos statuso.

„Jie mano, kad 10 dienų žemino Djokovičių tokiu netinkamu elgesiu su juo, bet jie pažemino patys save. Djokovičius gali grįžti į savo šalį iškelta galva“, – vietos žiniasklaidai sakė A. Vučičius.

N. Djokovičius anksčiau sekmadienį pralaimėjo kovą siekdamas išvengti deportacijos iš Australijos, federaliniam teismui vienbalsiai atmetus jo skundą.

„Teismo nutartis yra atmesti pakeistą ieškinį, nurodant [padengti] bylinėjimosi išlaidas“, – sakė vyriausiasis teisėjas Jamesas Allsopas (Džeimsas Olsopas).

Vėliau sekmadienį pats tenisininkas sakė esąs „itin nusivylęs“ šiuo teismo sprendimu, bet teigė, kad neprieštaraus jam ir paliks Australiją.

Pirmoji pasaulio raketė N. Djokovičius sausio 5 dieną atskrido į Melburną tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą.

Nuo COVID-19 nepasiskiepijęs 34 metų serbas pateikė atleidimo nuo skiepijimosi dokumentą, paremtą gruodžio 16 dieną gautu teigiamu PCR testo rezultatu, bet buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą.

Jie mano, kad 10 dienų žemino Djokovičių tokiu netinkamu elgesiu su juo, bet jie pažemino patys save.

Pasieniečiai pateikė išvadą, jog faktas, kad jis neseniai buvo užsikrėtęs koronavirusu, nėra pakankamas pagrindas būti Australijoje.

Tačiau skiepus skeptiškai vertinančio N. Djokovičiaus teisininkų komandai pirmadienį teisme pavyko dėl procedūrinio klausimo, susijusio su jo apklausa oro uoste, panaikinti sprendimą atšaukti vizą.

Australija šeštadienį vėl sulaikė N. Djokovičių, pareiškusi, kad jis kelia pavojų viešajai tvarkai ir kad sieks įtikinti teismą jį deportuoti. N. Djokovičius ir šįkart neketino pasiduoti – pateikė skundą aukštesnės instancijos federaliniam teismui.

Pirmadienio vakarą N. Djokovičius turėjo žaisti Australijos atvirojo teniso čempionato pirmajame rate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Pagarba Džokovičiui. Turi žmogus stuburą.

ogi

ogi portretas
kokia dar ritu kolonija kaip kanada tai abejose fasizmas dar nuo hitlerio laiku kuri jav pas save isileido saveikaudami del technologiju ko pasekoje pasaulines problemos jau slepiamos visu marioneciu kurios galbut ne zmones o klonai uztat toks beprotynas ir vyksta bet niekas nenori to pripazint atseit to negali but tuo jie ir naudojasi visais laikais pasaku fone bet siandien sis ju ciniskumas peraugo visas pasakas nes tai dar daugumos neisisavinta realybe ir kas id omiausia kad zmones lengviau itikint masine priklausomybe nors to nemato o kai ivyksta aiskus ivykio faktas dauguma dargi mokslininkai tai suvercia gamtos isdaigom nes jiems geda pripazinti kad negalis paaiskinti fakto siuo niekuo nepagristu /mokslu/ kuris galioja tik musu ribotoje erdveje o erdviu tai ne 1 ir visos skirtingos kaip ir desniai taip kad esam zemes vabalai tai gal nejeskokim tu /pauksciu/ kurie gali mus sulest ir ko gero lesa bet musu /gudrus/ vabalai nenori pranest tai ir leidzia tiems /pauksciams/ mus lesin

Shūdo

Shūdo  portretas
gabalas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių