Quantcast

Senatorė K. Harris pranešė apie savo planus siekti JAV prezidento posto

  • Teksto dydis:

JAV senatorė Kamala Harris (Kamala Haris) pirmadienį pranešė, kad ketina varžytis dėl teisės dalyvauti 2020 metų prezidento rinkimuose ir prisijungia prie nemažos grupės demokratų, pretenduojančių mesti iššūkį dabartiniam prezidentui respublikonui Donaldui Trumpui (Donaldui Trumpui).

„Mūsų šalies ateitis priklauso nuo tavęs ir nuo milijonų kitų, nebijančių pakelti balsą, kad kovotų už mūsų amerikietiškas vertybes. Todėl aš sieksiu Jungtinių Valstijų prezidento posto“, – sakė Kalifornijos valstijai atstovaujanti senatorė vaizdo įraše, kurį paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

K. Harris 2004–2011 metais dvi kadencijas dirbo San Francisko apygardos prokurore, 2011–2017 metais buvo dukart išrinkta Kalifornijos generaline prokurore ir tapo ne tik pirmąja moterimi, bet ir pirmąja azijiete, užėmusia šias aukštas pareigas daugiausiai gyventojų turinčioje valstijoje.

2017 metų sausio mėnesį ji davė Kalifornijos valstijos senatorės priesaiką ir tapo pirmąja senatore, kilusia iš Pietų Azijos (jos motina buvo Indijos tamilė) ir antra spalvotąja moterimi senatore Amerikos istorijoje po Carol Moseley Braun (Kerol Mousli Braun).

Jos darbo prokuratūroje patirtis praverčia griežtai formuluojant klausimus, K. Harris vienas po kito užduodamus per apklausas Senate. 

K. Harris dažnai didžiuodamasi prisimena, kad per 2008 metų finansų krizę dirbdama prokurore ji stojo į kovą su didžiaisiais bankais, kad apgintų šeimas.

Ji save laiko viduriniosios klasės, „nuo atlyginimo iki atlyginimo gyvenančių“ šeimų gynėja, taip pat pasisako prieš smurtą ir protestuoja prieš beginklių juodaodžių žudymą.

Nors iki 2020 metų prezidento rinkimų liko dar 22 mėnesiai, pasiruošimas kovai dėl Baltųjų rūmų jau prasideda. Amerikiečiai pradeda vertinti, kas galėtų atstovauti opozicinei Demokratų partijai prezidento rinkimuose ir mesti rimtą iššūkį D. Trumpui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių