Quantcast

Sekmadienis

Latvijos ugniagesiai gelbėtojai kartu su pasieniečiais ir kariais gelbėjo ant dviejų ledo lyčių Rygos įlankoje atsidūrusius ledinės žūklės mėgėjus.

Ant dviejų nuo kranto atskilusių ledo lyčių, kurias srovės nusinešė tolyn į Rygos įlanką, buvo 221 žmogus, visi jie sėkmingai pristatyti į krantą.

Vienas žvejys, perkeltas į krantą sraigtasparniu nuo ledo lyties prie Jūrmalos, pasakojo, kad dauguma pramogautojų nepastebėjo, kaip ties krantu atsirado properša, kuri, deja, sparčiai platėjo.

p>Keli arčiausiai buvę žmonės spėjo properšą peršokti, o kiti, likę ant sparčiai tolstančios ledo lyties, puolė skambinti gelbėtojams mobiliojo ryšio telefonais.

Paplūdimyje susirinko minia stebėti, kaip vyksta neatsargių žvejų gelbėjimas. Žiopsančių ant kranto buvo tiek daug, jog gelbėtojams teko varyti žmones iš vieno ploto, kad galėtų nutūpti išgelbėtus žmones keliantis sraigtasparnis.

Nedarbo dieną, Latvijoje paskelbtą Didžiojo penktadienio proga, nemažai ledo žūklės mėgėjų išsiruošė į Rygos įlanką, nors ketvirtadienį pareigūnai perspėjo, kad dieną tirpstant ledui bei sustiprėjus vėjui nuo kranto atskyla ledo lytys ir jos nešamos tolyn.

Kasmet Rygos įlankoje tenka gelbėti dešimtis tokių žvejų. Būna, kad ir nuskęsta, ypač kai ledas per plonas.

Italijos prezidentas Giorgio Napolitano paneigė gandus, kad jis atsistatydinsiąs ir taip atversiąs kelią naujiems parlamento rinkimams.

"Aš iki paskutinės savo mandato dienos dirbsiu taip, kaip liepia mano nacionalinės atsakomybės jausmas, neslėpdamas nuo savo šalies sunkumų, kurių man vis dar kyla", – žurnalistams Kvirinalo rūmuose sakė šalies vadovas, kurio kadencija baigiasi gegužės 15 d.

Anksčiau šeštadienį žiniasklaidoje buvo pasklidę gandai, kad G.Napolitano svarsto galimybę nedelsiant atsistatydinti ir taip atverti kelią naujiems parlamento rinkimams, kai žlugo pastangos suformuoti vyriausybę.

87 metų valstybės vadovas, penktadienį susitikęs su pagrindinių partijų lyderiais, mėgino rasti išeitį iš politinės aklavietės, susidariusios po vasarį vykusių rinkimų, per kuriuos neatsirado aiškaus nugalėtojo.

Visi trys pagrindiniai į parlamentą patekusių partijų aljansai laikėsi įsikibę savo pozicijų. Jos neleido suformuoti daugumos, todėl viltys rasti sprendimą be pirmalaikių rinkimų penktadienį išblėso.

Popiežius Pranciškus, Šv.Petro aikštėje sakydamas savo pirmąjį Velykų palaiminimą "Miestui ir pasauliui", meldė politinio sprendimo Sirijoje ir susitaikymo Korėjos pusiasalyje.

Pirmasis pontifikas iš Lotynų Amerikos taip pat paragino kovotojus Nigerijoje paleisti laikomus įkaitus, pasmerkė kontrabandą žmonėmis – ją pavadino "didžiausia vergijos forma šiame XXI a." – ir meldė taikos pasauliui, "žeidžiamam niekingo žemės išteklių eikvojimo".

Kalbėdamas Vatikane susirinkusiems maždaug 250 tūkst. žmonių iš viso pasaulio, Pranciškus meldėsi už "mylimą Siriją, už jos kenčiančius žmones ir už daugybę pabėgėlių, kurie laukia pagalbos bei paguodos".

"Kiek daug kraujo pralieta! Ir kiek dar reikia kentėti, kol bus rastas politinis šios krizės sprendimas?" – kalbėjo jis.

Pontifikas pervažiavo Šv. Petro aikštę savo atviru papamobiliu, bučiavo kūdikius ir mojo džiūgaujančiai miniai, kurioje buvo matyti vėliavos iš viso pasaulio, tarp jų – ir iš jo gimtosios Argentinos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių