Quantcast

Seišelių prezidento rinkimus pirmą kartą laimėjo opozicijos kandidatas

  • Teksto dydis:

Wavelis Ramkalawanas (Vavelis Ramkalavanas) sekmadienį laimėjo Seišelių prezidento rinkimus, atnešęs opozicijai pirmąją pergalę nuo tada, kai Indijos vandenyno salynas prieš daugiau kaip keturis dešimtmečius atgavo nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos.

W. Ramkalawanas – anglikonų pastorius, atstovaujantis Seišelių demokratiniam aljansui (LDS) – surinko 54,9 proc. balsų ir, įveikęs 43,5 proc. balsų pelniusį kadenciją baigiantį prezidentą Danny Faure'ą (Denį Forą), tapo penktuoju Seišelių prezidentu, paskelbė rinkimų komisija.

Pergalę pirmajame ture iškovojęs W. Ramkalawanas nedelsdamas prabilo apie jo laukiančius uždavinius.

„Svarbu rasti būdą sutaikyti mūsų žmones, kad galėtume judėti pirmyn“, – pareiškė jis, kai jo šalininkai pradėjo švęsti savo kandidato pergalę sostinės Viktorijos gatvėse.

D. Faure, rinkimuose dalyvavęs nuo valdančiosios partijos, kuri neseniai pakeitė pavadinimą į „Vieningieji Seišeliai“ ir kuri buvo valdžioje nuo 1977 metų, pripažino pralaimėjimą ir savo įpėdiniui palinkėjo „sėkmės“.

Opozicija taip pat laimėjo parlamento rinkimus, kurie vyko nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Vien W. Ramkalawano partija pelnė 25 mandatus, o tai sudaro du trečdalius vietų šalies parlamente.

Rinkimų kampanija daugiausia vyko socialiniuose tinkluose, nes mitingai dėl koronaviruso buvo uždrausti.

Seišeliuose iki šiol buvo patvirtinti tik 149 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai ir dauguma jų buvo įvežtiniai, tačiau pandemijai per rinkimų kampaniją buvo skirta itin daug dėmesio, nes turizmas yra ypač svarbus Seišelių ekonomikos sektorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių