Quantcast

Saugiausiu pasaulio miestu pripažintas Tokijas

„Economist Intelligence Unit“ (EIU) Saugių miestų indekse („Safe Cities Index“) ir vėl karaliauja Tokijas. Japonijos sostinė jau trečią kartą iš eilės pripažinta saugiausiu pasaulio miestu.

2019-ųjų Saugių miestų indeksą sudaro 60 miestų iš penkių žemynų. Miestai yra vertinami pagal 57 rodiklius keturiose kategorijose – skaitmeninio, infrastruktūros, sveikatos ir asmeninio saugumo, rašo „Bloomberg“.

Pirmąją vietą, kaip ir praeitame, 2017 m., indekse, užėmė Tokijas. Miestas įvertintas ypač gerai skaitmeninio saugumo srityje, taip pat pagerėjo Japonijos sostinės infrastruktūros saugumas.

Antroji ir trečioji vietos taip pat atiteko Azijos miestams – atitinkamai Singapūrui ir Osakai. Ketvirtojoje vietoje – pirmasis Europos atstovas, Amsterdamas. Penktoji vieta skirta Sidnėjui.

Reitinge taip pat gerai pasirodė Šiaurės Amerikos miestai Torontas (6 vieta) ir Vašingtonas (7). Aštuntoje vietoje atsidūrė Danijos sostinė Kopenhaga, o saugiausių pasaulio miestų dešimtuką užbaigia Seulas ir Melburnas.

„Žiūrint apskritai, nors turtas yra vienas svarbiausių saugumą lemiančių veiksnių, skaidrumo lygis ir valdymo kokybė taip pat labai susiję su indekso rezultatais“, – miestų saugumo reitingus komentavo EIU vyriausioji redaktorė Naka Kondo.

Pasak jos, tyrimas taip pat parodė, kad skirtingos saugumo rūšys yra labai susijusios – gerai vienoje srityje pasirodantys miestai įprastai rodo puikius rezultatus ir kitose srityse.

6 iš 10 saugiausių pasaulio miestų yra Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, tačiau, teigė N. Kondo, atskirų miestų saugumas nerodo viso regiono saugumo padėties.

„Nors šio regiono miestai Tokijas, Singapūras ir Osaka yra trys saugiausi miestai pasaulyje, regione taip pat yra vieni nesaugiausių miestų – Jangonas, Karačis ir Daka“, – sakė N. Kondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ten tie 'laimingi' žmonės po metro zariną laisto, o amerikontai laukia preteksto naują A-bombą numest.

to nesamone

to nesamone portretas
durniau tu, nesvarbu , kad zeme dreba, ju kokybiski pastatai viska atlaiko, ten zmones laimingi, turtingi, todel pas juos nera vagysciu.

nesamone

nesamone portretas
juk ten zeme dreba ovagiu irgi pilna tai saugiausias m; Anyksciai.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių