Quantcast

Šalys ragina PSO imtis skubių veiksmų dėl seksualinės prievartos

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 50 šalių antradienį pareiškė norinčios, kad seksualinės prievartos kaltininkai Pasaulio sveikatos organizacijoje (PSO) būtų skubiai patraukti atsakomybėn.

Išgyvenusiems lytinį išnaudojimą, seksualinę prievartą ir priekabiavimą (SEAH) taip pat turi būti suteikta tinkama parama, pareiškė šalys Jungtinių Tautų sveikatos agentūros vykdomosios valdybos posėdyje.

Po to, kai 2020 metais paaiškėjo, kad humanitarinės pagalbos darbuotojai Kongo Demokratinėje Respublikoje plačiai naudojo seksualinę prievartą, PSO patyrė didelį spaudimą imtis esminių pokyčių.

Britų ambasadorius Simonas Manley (Saimonas Manlis) 57 šalių vardu paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame išreiškė didelį susirūpinimą dėl įtarimų dėl SEAH ir įtariamo PSO darbuotojų bei kontraktininkų piktnaudžiavimo įgaliojimais.

Tarp šių šalių buvo visos 27 ES valstybės narės, Pietų Afrika, Indija, Indonezija, Tailandas, Malaizija, Čilė, Japonija, JAV, Kanada, Australija, Meksika, Argentina, Brazilija, Pietų Korėja ir Ukraina.

Jos pripažino, kad pastaraisiais metais buvo padaryta pažanga, ir gyrė nukentėjusiųjų ir demaskuotojų drąsą prabilti.

„Labai svarbu kurti sąžiningumo, skaidrumo ir atskaitomybės kultūrą“, – sakė šalys.

„Raginame PSO vadovybę šiose srityse užduoti toną ir rodyti pavyzdį, ypač nustatant aiškias atsakomybės ir atskaitomybės ribas“, – teigė jos.

„Mes tvirtai remiame PSO investicijas į darbuotojų gebėjimų stiprinimą ir mokymus. Šis darbas turėtų padėti suvokti galios skirtumus ir nelygybę tarp aukų ir kaltininkų, kurie yra SEAH pagrindas“, – pridūrė šalys.

Jos ragino pereiti prie požiūrio, orientuoto į aukas ir nukentėjusiuosius.

„Skundai turi būti išnagrinėti laiku, o kaltininkai patraukti atsakomybėn, todėl ryžtingai remiame pastangas stiprinti PSO tyrimo pajėgumus“, – sakė valstybės narės.

„Tikimės, kad valstybėms narėms bus teikiamos skubios ir konfidencialios ataskaitos, įskaitant ataskaitas apie veiksmus, kurių imtasi sprendžiant SEAH problemą“, – pridūrė jos.

34 narių vykdomosios valdybos užduotis – patarti valstybių narių Pasaulio sveikatos asamblėjai – PSO sprendimus priimančiam organui – ir įgyvendinti jos sprendimus.

152-oji PSO vykdomosios valdybos sesija prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki vasario 7 dienos.

PSO teigia, kad visiškai netoleruoja bet kokio savo darbuotojų netinkamo seksualinio elgesio ir imasi skubių veiksmų, kai pateikiamas įtarimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

veiklus

veiklus portretas
posėdžiautojai ............... net iki vasario 7 d. ''aptarinės''

Bumbulas

Bumbulas portretas
Raskeviciui tokie bazarai nepatiktu...

Pso

Pso portretas
Bartoseviciui turetu buti aktualu toks pso zodis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių