Quantcast

Šalys, nustačiusios naujas COVID-19 taisykles keliautojams iš Kinijos

  • Teksto dydis:

Keliolika šalių nustatė naujas kelionių taisykles keliaujantiesiems iš Kinijos, nes daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio šalyje po sprendimo sušvelninti griežtus apribojimus dėl viruso, padaugėjo užsikrėtimų COVID-19.

Žemiau pateikiamas šalių, kuriose įvesti privalomi COVID-19 testai ir nustatytos kitos taisyklės iš Kinijos atvykstantiems žmonėms, sąrašas.

Jungtinės Valstijos

Nuo sausio 5 dienos Jungtinės Valstijos reikalaus, kad dvi dienos iki išvykimo iš Kinijos atliktų COVID-19 testų rezultatai būtų neigiami arba būtų pateikti dokumentai, įrodantys, kad keleiviai pasveiko nuo viruso per pastarąsias 90 dienų.

JAV Ligų kontrolės centrų duomenimis, priimtini šie testai: „PGR arba savarankiškas antigeno testas, kurį atlieka ir stebi nuotolinė sveikatos tarnyba arba licencijuotas paslaugų tiekėjas“.

Taisyklės galioja ir atvykstantiesiems iš Honkongo ir Makao.

Europos Sąjunga

Nuo sausio 5 dienos visi asmenys, atvykstantys į Prancūziją iš Kinijos, privalo pateikti neigiamą PGR arba greitojo antigeno testo, atlikto likus mažiau nei 48 valandoms iki skrydžio, rezultatą.

Italija ir Ispanija taip pat nustatė COVID-19 testų reikalavimus.

Europos šalys šią savaitę susitiks aptarti šio klausimo, o ES pirmininkaujanti Švedija pareiškė, kad „siekia bendros visos ES politikos dėl galimų apribojimų atvykstantiesiems įvedimo“.

Australija

Australija taip pat reikalauja, kad keliautojai iš Kinijos, įskaitant Honkongą ir Makao, prieš atvykdami į šalį pateiktų neigiamą COVID-19 testo rezultatą, motyvuodama tuo, kad iš Pekino „trūksta išsamios informacijos“ apie protrūkį.

Kanada

Kanada prašo keliautojų, atvykstančių iš Kinijos, pateikti neigiamą COVID-19 testą, atliktą ne vėliau kaip dvi dienos iki jų išvykimo.

Jungtinė Karalystė

Pagal sausio 5 dieną įsigaliosiančias taisykles visi keliautojai, vykstantys iš Kinijos į JK, prieš lipdami į lėktuvą, privalo pateikti neigiamą testo rezultatą.

JK vyriausybė taip pat teigė kad ištirs „atvykėlių imtį“ ir stebės naujus variantus.

Izraelis

Izraelis reikalauja, kad užsieniečiai, ketinantys keliauti iš Kinijos, atliktų COVID-19 testus, o savanoriškai pasitikrinti norintiems atvykstantiems asmenims įsteigtas patikros centras.

Japonija

Japonija buvo viena iš pirmųjų šalių, nustačiusi naujas taisykles atvykstantiesiems iš Kinijos ir pareikalavusi, kad jie pateiktų neigiamą COVID-19 testą.

Asmenys, kurių tyrimų rezultatai bus teigiami, septynias dienas bus laikomi karantine specialiose patalpose, o Tokijas taip pat apribos skrydžius iš žemyninės Kinijos.

Pietų Korėja

Pietų Korėja taip pat ėmėsi priemonių tikrinti keliautojus iš Kinijos, reikalaudama, kad prieš atvykimą ir po jo jie pateiktų neigiamą COVID-19 testą.

Keliautojams iš Honkongo ir Makao šios taisyklės netaikomos.

Indija

Indija reikalaus, kad keliautojai iš Kinijos ir keleto kitų Azijos šalių pateiktų neigiamą COVID-19 testą, atliktą per 72 valandas iki išvykimo į šią šalį.

Marokas

Šiaurės Afrikos valstybė Marokas ėmėsi vienų griežčiausių priemonių ir visiškai uždraudė atvykti visiems keliautojams iš Kinijos.

Draudimas įsigalios sausio 3 dieną ir galios iki kito pranešimo, „siekiant išvengti naujos užsikrėtimų bangos Maroke ir visų jos pasekmių“, pranešė Užsienio reikalų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių